A maradék csokis édességek egyik hátránya, hogy a legtöbbjük magas cukor- és tejtartalmú tejcsoki, azaz nem ezekből készülhet el a legjobb, legcsokisabb csokitorta, és a trüffelgolyóknak sem ezekkel a finomságokkal kell nekiállni, hiszen ezekhez az édességekhez pontosan kimért, jó minőségű és magas kakaótartalmú csokoládékat jó használni.
De ha már unjuk az olvasztott maradék csokival készülő muffint, próbáljunk ki másfajta finomságokat is, amelyekhez a mezei csokinyulak és –tojások is remek alapot nyújtanak.
Krémekbe – ügyesen
Lehet, hogy az elegáns főzőtt krémekhez nem alkalmas adni ezeket a csokikat, de ha egyszerűbb pudingot vagy épp forró csokit készítenénk, azokba nyugodtan olvaszthatunk ezekből a csokikba is. Ahogy az egyszerűen összedobható, villantós pohárdesszertek titkos favoritja is lehet az olvasztott csokinyuszi, hiszen csak rá kell csorgatni az egyes rétegekre, arra viszont figyeljünk oda, hogy az olvasztás, visszadermedés után újraolvasztani már nem nagyon lehet ezeket a csokikat, ha valamire már rácsorgattuk, az maradjon is úgy.
Lávasüti és brownie
Egyel elegánsabb és mindenképpen érdekesebb desszert a muffinnál az brownie és a lávasüti, előbbi egy rengeteg csokival és cukorral készülő, kívül kemény, belül viszont majdhogynem olvadt állagú sütemény – amihez remekül felhasználhatók az összetört, darabolt csokinyuszik és tojások. A másik pedig valójában egy, a brownie-nál is lágyabb belsővel rendelkező finomság, ahol a lényeg, hogy a süti közepéből kifolyjon az olvadt csoki. Ehhez érdemes tényleg jó minőségű csokiból készült tojásokat és nyuszikat felhasználni, de mivel itt sem kell foglalkozni a csokoládé temperálásával és formázásával, nyugodtan belekerülhet a sütibe a maradék húsvéti csokifigura.
Torta – lehetséges
Ha nem is a fent említett csupa csokiból és minimális lisztből készülő csokitortát tudjuk a húsvéti maradék édességekből elkészíteni, de egy egyszerű csokiréteget a piskótára vagy két piskótára közé könnyen össze tudunk dobni belőlük.
A lényeg itt az, hogy ne várjunk sokat magától a csokitól, fedje be a piskótát, az a lényeg – formázni, simogatni, kenegetni nem érdemes, hiszen gyorsan dermed, emlékeztessük magunkat arra, hogy itt az íz a lényeg, nem a látvány.
Kekszbe
A legegyszerűbb, ha az apró darabokra vagdosott csokidarabkákat valamilyen vajas, magos keksz tésztájába keverjük, arra figyeljünk, hogy ne törjük, daraboljuk túl picire a csokoládét, mert úgy hamar szétolvad a kekszben sütés alatt, és megéghet tőle a sütink. A csokifalatok úgyis azonnal olvadnak majd, ahogy beleharapunk a kekszbe, maradhatnak nagyobb darabokban is a sütiben.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több szokatlan, de isteni konyhai ötlet: