Már ehető tányérban is szolgálnak fel ételt a Balatonnál

Badacsonylábdihegy termelő piacán már ehető tányérba is kérheted az ételt, amelyek mellé egészében komposztálható evőeszközök is járnak. 

Érdemes ellátogatnia a badacsonylábdihegyi termelői piacra annak, aki a Balaton északi partjának környékén jár, a szombati piacon ugyanis a számtalan megbízható forrásból származó élelmiszer mellett igazi ételkülönlegességek is fellelhetőek, különleges tálalásban.

Kecze Dorottya és párja egy rövid nyaralást követően számolt be a helyi különlegességről, a település piacán ugyanis az ételeket teljes egészében ehető tányéron tálalják, mellé pedig komposztálható, természetes anyagokból készült evőeszközt adnak.

,,A kis piacon vásároltuk a Curry-s chiattny naan kenyérrel nevű finomságot, ezt búzakorpából készült (ehető) tányéron szolgálták fel számunkra, komposztálható evőeszközök kíséretében. Az étel isteni volt, persze megkóstoltuk a tányért is, melynek semleges íze nem befolyásolta az étel fűszeres zamatát" – mesélte Dorottya a Sokszínű vidék című internetes magazinnak.
Badacsonylábdihegy termelői piaca a búzakorpából készült tányér mellett számtalan más, helyi finomsággal is várja szombatonként a környezettudatos életmód iránt érdeklődőket.

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

via , fotó: Facebook/ Kecze Dorottya

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...