Már ehető tányérban is szolgálnak fel ételt a Balatonnál

Badacsonylábdihegy termelő piacán már ehető tányérba is kérheted az ételt, amelyek mellé egészében komposztálható evőeszközök is járnak. 

Érdemes ellátogatnia a badacsonylábdihegyi termelői piacra annak, aki a Balaton északi partjának környékén jár, a szombati piacon ugyanis a számtalan megbízható forrásból származó élelmiszer mellett igazi ételkülönlegességek is fellelhetőek, különleges tálalásban.

Kecze Dorottya és párja egy rövid nyaralást követően számolt be a helyi különlegességről, a település piacán ugyanis az ételeket teljes egészében ehető tányéron tálalják, mellé pedig komposztálható, természetes anyagokból készült evőeszközt adnak.

,,A kis piacon vásároltuk a Curry-s chiattny naan kenyérrel nevű finomságot, ezt búzakorpából készült (ehető) tányéron szolgálták fel számunkra, komposztálható evőeszközök kíséretében. Az étel isteni volt, persze megkóstoltuk a tányért is, melynek semleges íze nem befolyásolta az étel fűszeres zamatát" – mesélte Dorottya a Sokszínű vidék című internetes magazinnak.
Badacsonylábdihegy termelői piaca a búzakorpából készült tányér mellett számtalan más, helyi finomsággal is várja szombatonként a környezettudatos életmód iránt érdeklődőket.

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

via , fotó: Facebook/ Kecze Dorottya

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...