Mangós kacsamellet sütöttünk a legszexibb zajok közepette, megtaláltuk a púpos muffin titkát

Ismét fantasztikus hetet tudhatunk magunk mögött, hiszen isteni tavaszi csirkecombokat készítettünk spárgás-misoval, megfejtettük a púpos muffin titkát, és még a cukorborsót is közelebbről megismerhettük.

  1. Így cseréld joghurtra a tejfölt bármilyen receptben
    1.

    Így cseréld joghurtra a tejfölt bármilyen receptben

    Kényszerhelyzetbe kerülve vagy az egészségesebb főzéssel kísérletezve találkozhattunk már a tejföl és a joghurt cseréjének lehetőségével. Működik-e a helyettesítés, és ha igen, milyen feltételekkel? A cikkből minden kiderül.

  2. Csirkecombok tavaszi pompában: próbáld ki a spárgás-misós fogást, amivel nem lehet betelni
    2.

    Csirkecombok tavaszi pompában: próbáld ki a spárgás-misós fogást, amivel nem lehet betelni

    Tovább tisztelgünk a tavaszi zöldségek királya előtt, ez alkalommal pedig egy olyan spárgás-csirkecombos remeket mutatunk be nektek, amely néhány igazán különleges alapanyag segítségével kínál felejthetetlen ízélményt.

  3. Érkezik a cukorborsó: így főzd meg az édes zöldséget
    3.

    Érkezik a cukorborsó: így főzd meg az édes zöldséget

    A tavasz és a nyár vidám alapanyaga a cukorborsó, aminek édes, zöld hüvelyei feldobnak bármilyen fogást. Elkészítésére jobbnál jobb módszerek vannak, ismerjük meg mindet!

  4. Tökéletes házi tészta 7 lépésben, amivel te is olasz nagymama lehetsz
    4.

    Tökéletes házi tészta 7 lépésben, amivel te is olasz nagymama lehetsz

    Házi tésztát készíteni ugyan luxusnak tűnhet, pedig egyáltalán nem az. Persze időigényesebb feladat, ezért, ha már egyszer belekezdünk, csináljuk profi módon. Most a leggyakrabban előforduló hibákat és azok elkerülését ismerhetjük meg.

  5. Így még tuti nem ettél spenótot: palak tofu, a vegán indiai csodaebéd
    5.

    Így még tuti nem ettél spenótot: palak tofu, a vegán indiai csodaebéd

    A szuperzöld indiai egytál, a palak paneer vegán köntösben született újjá a konyhánkban. Ez a tofuval gazdagított, spenótos ragu laktató, és villámgyorsan elkészül. Ha izgalmas ízekre vágysz, ezt a receptet pont neked találtuk ki!

  6. Egy egyszerű trükk, amivel mindig szupermagas teteje lesz a muffinodnak
    6.

    Egy egyszerű trükk, amivel mindig szupermagas teteje lesz a muffinodnak

    A muffin egy igazi jolly joker süti, amit könnyű elkészíteni, és rengeteg variációja létezik. Most pedig hoztunk egy muffinsütési tippet, amivel biztosra veheted, hogy tökéletes lesz a végeredmény.

  7. Ne dobd ki a spárga végeit: itt egy recept, amiben újjászületnek
    7.

    Ne dobd ki a spárga végeit: itt egy recept, amiben újjászületnek

    A spárgaszezon folyamatos dilemmáját a zöldség vége okozza. A fás részeket a legtöbbször eldobjuk, pedig rengeteg ízt nyerhetünk ki belőlük, például egy fantasztikus levesben.

  8. Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 4. fejezet: a HŐ
    8.

    Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 4. fejezet: a HŐ

    Ha körbenézünk a nagy konyhamúlttal bíró nemzetek és a remek szakácsok háza táján, kiderül, hogy nagyon is értenek a hő nyelvén. A hőkezelés kapcsán rengeteg kérdés merülhet fel: mit? mikor? miért? mivel? hogyan? hány fokon? meddig? Sorozatunk utolsó, negyedik részében a fenti kérdések mentén keressük a titok nyitját.

  9. Sercegő ASMR ~ mangós kacsamellet sütöttünk nektek, a legszexibb zajok közepette
    9.

    Sercegő ASMR ~ mangós kacsamellet sütöttünk nektek, a legszexibb zajok közepette

    Újabb ASMR-videóval jelentkezünk – Sercegő című sorozatunk újabb fejezetéhez érkeztünk, és nem okozunk csalódást a zajokra és konyhai zörejekre ácsingózó szakácsainknak. Ezúttal egy ázsiai mangós kacsamell készült cukkinisalátával, nézzétek és hallgassátok!

  10. KARALÁBÉ, a titkos favorit: mutatjuk, hogyan használd izgalmasan
    10.

    KARALÁBÉ, a titkos favorit: mutatjuk, hogyan használd izgalmasan

    Az egyik leghétköznapibb zöldség, amelynek ilyenkor tavasszal foghatjuk ki a legzsengébb darabjait, sőt, harsogóan zöld, lágy ízű leveleiből is remek fogásokat készíthetünk, mégis sokan csak a húslevesben tudják elképzelni. Pedig a karalábé az egyik legfinomabb és legegészségesebb zöldségünk, érdemes sokszor enni belőle.

Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!

Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!

Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...