-
1.
Így cseréld joghurtra a tejfölt bármilyen receptben
Kényszerhelyzetbe kerülve vagy az egészségesebb főzéssel kísérletezve találkozhattunk már a tejföl és a joghurt cseréjének lehetőségével. Működik-e a helyettesítés, és ha igen, milyen feltételekkel? A cikkből minden kiderül.
-
2.
Csirkecombok tavaszi pompában: próbáld ki a spárgás-misós fogást, amivel nem lehet betelni
Tovább tisztelgünk a tavaszi zöldségek királya előtt, ez alkalommal pedig egy olyan spárgás-csirkecombos remeket mutatunk be nektek, amely néhány igazán különleges alapanyag segítségével kínál felejthetetlen ízélményt.
-
3.
Érkezik a cukorborsó: így főzd meg az édes zöldséget
A tavasz és a nyár vidám alapanyaga a cukorborsó, aminek édes, zöld hüvelyei feldobnak bármilyen fogást. Elkészítésére jobbnál jobb módszerek vannak, ismerjük meg mindet!
-
4.
Tökéletes házi tészta 7 lépésben, amivel te is olasz nagymama lehetsz
Házi tésztát készíteni ugyan luxusnak tűnhet, pedig egyáltalán nem az. Persze időigényesebb feladat, ezért, ha már egyszer belekezdünk, csináljuk profi módon. Most a leggyakrabban előforduló hibákat és azok elkerülését ismerhetjük meg.
-
5.
Így még tuti nem ettél spenótot: palak tofu, a vegán indiai csodaebéd
A szuperzöld indiai egytál, a palak paneer vegán köntösben született újjá a konyhánkban. Ez a tofuval gazdagított, spenótos ragu laktató, és villámgyorsan elkészül. Ha izgalmas ízekre vágysz, ezt a receptet pont neked találtuk ki!
-
6.
Egy egyszerű trükk, amivel mindig szupermagas teteje lesz a muffinodnak
A muffin egy igazi jolly joker süti, amit könnyű elkészíteni, és rengeteg variációja létezik. Most pedig hoztunk egy muffinsütési tippet, amivel biztosra veheted, hogy tökéletes lesz a végeredmény.
-
7.
Ne dobd ki a spárga végeit: itt egy recept, amiben újjászületnek
A spárgaszezon folyamatos dilemmáját a zöldség vége okozza. A fás részeket a legtöbbször eldobjuk, pedig rengeteg ízt nyerhetünk ki belőlük, például egy fantasztikus levesben.
-
8.
Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 4. fejezet: a HŐ
Ha körbenézünk a nagy konyhamúlttal bíró nemzetek és a remek szakácsok háza táján, kiderül, hogy nagyon is értenek a hő nyelvén. A hőkezelés kapcsán rengeteg kérdés merülhet fel: mit? mikor? miért? mivel? hogyan? hány fokon? meddig? Sorozatunk utolsó, negyedik részében a fenti kérdések mentén keressük a titok nyitját.
-
9.
Sercegő ASMR ~ mangós kacsamellet sütöttünk nektek, a legszexibb zajok közepette
Újabb ASMR-videóval jelentkezünk – Sercegő című sorozatunk újabb fejezetéhez érkeztünk, és nem okozunk csalódást a zajokra és konyhai zörejekre ácsingózó szakácsainknak. Ezúttal egy ázsiai mangós kacsamell készült cukkinisalátával, nézzétek és hallgassátok!
-
10.
KARALÁBÉ, a titkos favorit: mutatjuk, hogyan használd izgalmasan
Az egyik leghétköznapibb zöldség, amelynek ilyenkor tavasszal foghatjuk ki a legzsengébb darabjait, sőt, harsogóan zöld, lágy ízű leveleiből is remek fogásokat készíthetünk, mégis sokan csak a húslevesben tudják elképzelni. Pedig a karalábé az egyik legfinomabb és legegészségesebb zöldségünk, érdemes sokszor enni belőle.
Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!
Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!
Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!