Mangó és tofu – nézd, milyen remekül illenek egymáshoz!

Két nagyon ritkán használt alapanyag, ami akár hiszed, akár nem, nagyon finom együtt elkészítve. Ha szereted a rizses egytálételeket ez lesz a tavaszi-nyári kedvenced! (x)

Édes és sós, zöldséges és gyümölcsös, de legfőképpen színes és illatos ez az isteni rizses étel, amit hoztunk. Figyeld a tofu sütési útmutatóját figyelemmel, hogy szuper ropogós legyen. A mangó helyett használhatsz más gyümölcsöt is, nézd meg a tippünket! Vesd bele magad az ízkavalkádba!

Mangós-kókuszos tofutál

Hozzávalók 4 fő részére:

Elkészítés:

  1. A tofu annál ropogósabb lesz, minél több nedvességtől tudjuk megszabadítani. Ezért először takarjuk be papírtörlővel, tegyünk rá valami nehezéket és hagyjuk állni legalább 30 percig, hogy minél több vizet ereszthessen magából.
  2. Ez idő alatt vágjuk fel a hagymát, fokhagymát, és a rizzsel, sóval, kókusztejjel, valamint 200 ml vízzel együtt főzzük meg: 20 percig pároljuk, majd fedő alatt hagyjuk állni további 10 percig.
  3. A mézes-lime-os szószhoz: facsarjuk ki a lime levét és fél evőkanál keményítővel, mézzel valamint a szójaszósszal keverjük ki.
  4. A kipréselt tofut kockázzuk, egy kevés sóval fűszerezzük, és a maradék keményítővel szórjuk meg.
  5. Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben, majd süssük aranybarnára benne a tofut.
  6. Eközben kockázzuk fel a mangót, és a lime-os szósszal együtt egy serpenyőben (ha kiszedjük a tofut, akkor használhatjuk ugyan azt a serpenyőt erre is) kicsit süssük össze.
  7. Tálalás: a kókuszos rizst öntsük egy tálba, és szedjük a tetejére a tofu-mangó keveréket. Díszítésként aprított koriandert és szezámmagot szórjunk rá. Nem csak mutatós, de nagyon finom is!

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Tipp:

Ez az egytálétel mangó helyett ananásszal is készíthető, próbáld ki!

Ilyen a dmBio Natúr tofu

A lágyabb ízvilágú, vegán dmBio natúr tofut Ausztriában termett, ökológiai gazdálkodásból származó szójababból állítják elő, ami akár hűtés nélkül is tárolható. Különösen finom jól átsütve zöldséges ételekhez, salátákhoz, levesekbe vagy édesen elkészítve desszertnek.

Keress még több dmBio terméket itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...