Édes és sós, zöldséges és gyümölcsös, de legfőképpen színes és illatos ez az isteni rizses étel, amit hoztunk. Figyeld a tofu sütési útmutatóját figyelemmel, hogy szuper ropogós legyen. A mangó helyett használhatsz más gyümölcsöt is, nézd meg a tippünket! Vesd bele magad az ízkavalkádba!
Mangós-kókuszos tofutál
Hozzávalók 4 fő részére:
- 200 g dmBio hosszúszemű natúr rizs
- 200ml dmBio kókusztej
- 4 ek dmBio akácméz
- 250 g dmBio natúr tofu
- 2 tk dmBio extra szűz lenolaj
- fél tk dmBio szezámmag
- 1 db mangó
- 2-3 db vöröshagyma
- 1 db lime
- 1 gerezd fokhagyma
- fél ek szójaszósz
- 2 és fél ek keményítő vagy dmBio finombúzaliszt
- só ízlés szerint
- aprított friss koriander
Elkészítés:
- A tofu annál ropogósabb lesz, minél több nedvességtől tudjuk megszabadítani. Ezért először takarjuk be papírtörlővel, tegyünk rá valami nehezéket és hagyjuk állni legalább 30 percig, hogy minél több vizet ereszthessen magából.
- Ez idő alatt vágjuk fel a hagymát, fokhagymát, és a rizzsel, sóval, kókusztejjel, valamint 200 ml vízzel együtt főzzük meg: 20 percig pároljuk, majd fedő alatt hagyjuk állni további 10 percig.
- A mézes-lime-os szószhoz: facsarjuk ki a lime levét és fél evőkanál keményítővel, mézzel valamint a szójaszósszal keverjük ki.
- A kipréselt tofut kockázzuk, egy kevés sóval fűszerezzük, és a maradék keményítővel szórjuk meg.
- Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben, majd süssük aranybarnára benne a tofut.
- Eközben kockázzuk fel a mangót, és a lime-os szósszal együtt egy serpenyőben (ha kiszedjük a tofut, akkor használhatjuk ugyan azt a serpenyőt erre is) kicsit süssük össze.
- Tálalás: a kókuszos rizst öntsük egy tálba, és szedjük a tetejére a tofu-mangó keveréket. Díszítésként aprított koriandert és szezámmagot szórjunk rá. Nem csak mutatós, de nagyon finom is!
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Tipp:
Ez az egytálétel mangó helyett ananásszal is készíthető, próbáld ki!
Ilyen a dmBio Natúr tofu
A lágyabb ízvilágú, vegán dmBio natúr tofut Ausztriában termett, ökológiai gazdálkodásból származó szójababból állítják elő, ami akár hűtés nélkül is tárolható. Különösen finom jól átsütve zöldséges ételekhez, salátákhoz, levesekbe vagy édesen elkészítve desszertnek.