A trükk, amivel tökéletesen meghámozhatod a mangót

Csupán egyetlenegy eszközre lesz hozzá szükséged, méghozzá egy borospohárra.

A mangó télen különösen népszerű gyümölcs, hiszen ilyenkor gyakran kedvezőbb áron juthatunk hozzá, mint egyébként. Gyümölcshúsa kellemesen édes ízű, sárgás színű, állagában pedig leginkább a nektarinéra hasonlít. Vásárláskor hagyatkozzunk szaglásunkra: ha még kicsit éretlen, erősen gyantás sárgarépaillata van. Minél érettebb, annál kevésbé érezni a gyantát. A gyümölcshéja kemény, de szerencsére a mangó könnyedén megpucolható, mutatjuk is, hogyan!

Egy melbourne-i anyuka trükkjén pörög a net egy része, Chantel Mila ugyanis videóban mutatta meg, hogy kell tökéletesen megpucolni egy mangót. A nőnek mindössze egy borospohárra volt szüksége, és máris repült a mangóhéj – írja az nlc.hu.

@mama_mila_ Head over to @gotoskincare and give them a follow to see part 2 & your new fav sheet mask hack 🌿 #ad #gotoambassador ♬ PFC - Critter

A dolog nagyon egyszerű: egyszerűen csak vágd félbe a mangót, szedd ki a magját, majd fogd a poharat. A száját illeszd a mangó héja illetve húsa közé, majd egy laza kézmozdulattal válaszd ketté.

Kínai mangós csirke

Idézem Jr. Smith-t: "Azért szeretem a mangós csirkét, mert a mangó olyan édes, a husi omlós, finom, az újhagyma finoman roppan, a zöldbab ropogós, de mégsem kemény, s az egész olyan ...

Mangós-zöld teás smoothie

Szuper reggeli energiabomba, amit akár már előző este bekészíthetünk a hűtőbe. Turmixgép sem feltétlenül szükséges hozzá, a botmixer is megoldja!


Még több trükk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...