A trükk, amivel tökéletesen meghámozhatod a mangót

Csupán egyetlenegy eszközre lesz hozzá szükséged, méghozzá egy borospohárra.

A mangó télen különösen népszerű gyümölcs, hiszen ilyenkor gyakran kedvezőbb áron juthatunk hozzá, mint egyébként. Gyümölcshúsa kellemesen édes ízű, sárgás színű, állagában pedig leginkább a nektarinéra hasonlít. Vásárláskor hagyatkozzunk szaglásunkra: ha még kicsit éretlen, erősen gyantás sárgarépaillata van. Minél érettebb, annál kevésbé érezni a gyantát. A gyümölcshéja kemény, de szerencsére a mangó könnyedén megpucolható, mutatjuk is, hogyan!

Egy melbourne-i anyuka trükkjén pörög a net egy része, Chantel Mila ugyanis videóban mutatta meg, hogy kell tökéletesen megpucolni egy mangót. A nőnek mindössze egy borospohárra volt szüksége, és máris repült a mangóhéj – írja az nlc.hu.

@mama_mila_ Head over to @gotoskincare and give them a follow to see part 2 & your new fav sheet mask hack 🌿 #ad #gotoambassador ♬ PFC - Critter

A dolog nagyon egyszerű: egyszerűen csak vágd félbe a mangót, szedd ki a magját, majd fogd a poharat. A száját illeszd a mangó héja illetve húsa közé, majd egy laza kézmozdulattal válaszd ketté.

Kínai mangós csirke

Idézem Jr. Smith-t: "Azért szeretem a mangós csirkét, mert a mangó olyan édes, a husi omlós, finom, az újhagyma finoman roppan, a zöldbab ropogós, de mégsem kemény, s az egész olyan ...

Mangós-zöld teás smoothie

Szuper reggeli energiabomba, amit akár már előző este bekészíthetünk a hűtőbe. Turmixgép sem feltétlenül szükséges hozzá, a botmixer is megoldja!


Még több trükk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...