A lazac egy igazán népszerű halfajta, melyet sokan kedvelnek finom íze, illetve az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt. Bár a lazac tényleg nagyon egészséges, vannak halfajták, melyek még nála is jobbak.
A Cambridge Egyetem kutatói vizsgálataiból kiderült, melyek azok a halfajták, melyeket az egészségünk érdekében érdemes gyakran fogyasztani. És bár meglepő, az elképesztően jónak tartott lazac nem került fel a listára.
A kutatók összehasonlították a tenyésztett és vadlazac tápanyagtartalmát a makréláéval, a heringével és a szardelláéval, és mind a három kenterbe verte tápanyagtartalmával a rózsaszínhúsú halfajtát. Különösen a kalcium, B12-vitamin és Ómega-3 zsírsavak tekintetében előzték meg a lazacot.
Ráadásul az is kiderült, hogy a tenyésztett lazacban kevesebb kalcium, jód, vas és Ómega-3 zsírsav van, mint a többi halban. Cinkből és szelénből azonban hasonló mennyiség található benne, mint a többiben.
Még több az egészségről: