Mákos guba, rétes, somlói galuska - szerintetek melyik a legfinomabb desszertünk? Szavazzatok!

Kíváncsiak vagyunk, melyik a ti kedvenc magyar desszertetek. Természetesen recepteket is adunk hozzájuk.

Somlói galuska, rigó jancsi, rétes - magyar desszertjeink méltán világhírűek. Nektek melyik a kedvencetek? Fejből tudjátok mindegyik receptjét, vagy azért jól jön némi segítség? Szavazzatok kedvencetekre!

Nézzük a recepteket...

  1. 1.

    Somlói galuska

  2. 2.

    Almás-vaníliás rétes

  3. 3.

    Eszterházy torta Nyuszikutya konyhájából

  4. 4.

    Eredeti Dobos-torta

  5. 5.

    Rákóczi túróslepény 4. - az eredeti

  6. 6.

    Rigó Jancsi Iluska konyhájából

  7. 7.

    Szaftos mákos guba

  8. 8.

    Szilvás gombóc fahéjas cukorral Ritától

  9. 9.

    Könnyű és puha túrógombóc

  10. 10.

    Klasszikus máglyarakás

Ezeket olvastad már?

Világhírű magyar sütemények

Rigó Jancsi, Dobos-torta, Rákóczi-túrós, somlói galuska – egy-egy méltán világhírű magyar sütemény. Itt az ideje, hogy ti is jobban megismerjétek őket – tartsatok velünk!

Dacota

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...