Mi habosan könnyed mákos gubás pohárkrémmel dobjuk fel az ünnepeket...és te?

A mákos guba alapkelléke a magyar konyhának. Az ünnepekre habosabbá és könnyedebbé varázsoltuk, hogy igazán jólessen a menüsor után a desszert, aminek mindig akad még egy kis hely, akkor is, ha dugig ettük magunkat.

A mákos guba már régen is karácsonyi fogásnak számított. Bár ma már bármikor elkészíthetjük ezt a finomságot, a szokásoknak nehéz hátat fordítani teljesen, és hát nem is szükséges! Épp ezért hoztuk el ezt a felturbózott receptet, ami lehet, hogy nem egyszerűbb, de annál finomabb és mutatósabb! A mákos guba receptjét apróságokban átalakítottuk, hogy igazán ünnepi tálalást kapjon. Az édesség legnagyobb hibája, hogy nehéz szépen, gusztusosan elkészíteni. A kifliszeletek inkább hajaznak a mindennapokra, mint a karácsonyi asztalra, és ebben a formában a mák sem a legjobb külalakját mutatja felénk.

Megpirult kiflik, teljes recept a képen!

Az édesség legnagyobb hibája, hogy nehéz szépen, gusztusosan elkészíteni. A kifliszeletek inkább hajaznak a mindennapokra, mint a karácsonyi asztalra, és ebben a formában a mák sem a legjobb külalakját mutatja felénk. A kisebb módosítások mind azért indokoltak, hogy valóban elégedettek legyünk a végeredmény láttán. A kifliket jó ropogósra sütöttük, a krémet pedig mascarponéval és habtejszínnel lágyítottuk, hogy igazán könnyed legyen.

A végeredmény magáért beszél.

Szemrevaló mákos gubás pohárkrém, teljes recept a képen!

Ez a recept a tökéletes példa arra, hogy egy egyszerű, hétköznapi finomságot is elegáns köntösbe lehet öltöztetni. A mákos guba egyike azoknak a maradékmentő recepteknek, ami kevés energiabefektetéssel varázsol az asztalra valami édeset, hogy desszert is legyen, és a több napos kifliket se kelljen kidobni. A vaníliasodó később csatlakozott csak a mákhoz és a kiflihez, amivel karöltve az édesség egy következő szintre lép. Bár valaki az egyszerű mákos-kiflis tésztára esküszik, de ki hagyná le róla a vaníliás szószt, hiszen ez teszi igazán teljessé a gubát.

Szemrevaló mákos guba pohárkrém, teljes recept a képen!

A pohár formula tökéletes egy felturbózásra váró mákos gubának. Ha nagyobb fába szeretnénk vágni a fejszénket az ünnepek alatt, akkor bevállalhatjuk a mákosguba-torta elkészítését is. Annak, aki inkább maradna a pohárformánál, nincs más dolga, mint sütőben elkészíteni a kiflis-mákos alapot, majd főzni egy vaníliás krémet, amit felvert habtejszínnel és mascarponéval kell felütni.

A szemrevaló mákos guba pohárkrém receptjét itt találod. Készítsd el, és adj új külsőt a megszokott ünnepi mákos gubádnak!

Fotók és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...