Mi habosan könnyed mákos gubás pohárkrémmel dobjuk fel az ünnepeket...és te?

A mákos guba alapkelléke a magyar konyhának. Az ünnepekre habosabbá és könnyedebbé varázsoltuk, hogy igazán jólessen a menüsor után a desszert, aminek mindig akad még egy kis hely, akkor is, ha dugig ettük magunkat.

A mákos guba már régen is karácsonyi fogásnak számított. Bár ma már bármikor elkészíthetjük ezt a finomságot, a szokásoknak nehéz hátat fordítani teljesen, és hát nem is szükséges! Épp ezért hoztuk el ezt a felturbózott receptet, ami lehet, hogy nem egyszerűbb, de annál finomabb és mutatósabb! A mákos guba receptjét apróságokban átalakítottuk, hogy igazán ünnepi tálalást kapjon. Az édesség legnagyobb hibája, hogy nehéz szépen, gusztusosan elkészíteni. A kifliszeletek inkább hajaznak a mindennapokra, mint a karácsonyi asztalra, és ebben a formában a mák sem a legjobb külalakját mutatja felénk.

Megpirult kiflik, teljes recept a képen!

Az édesség legnagyobb hibája, hogy nehéz szépen, gusztusosan elkészíteni. A kifliszeletek inkább hajaznak a mindennapokra, mint a karácsonyi asztalra, és ebben a formában a mák sem a legjobb külalakját mutatja felénk. A kisebb módosítások mind azért indokoltak, hogy valóban elégedettek legyünk a végeredmény láttán. A kifliket jó ropogósra sütöttük, a krémet pedig mascarponéval és habtejszínnel lágyítottuk, hogy igazán könnyed legyen.

A végeredmény magáért beszél.

Szemrevaló mákos gubás pohárkrém, teljes recept a képen!

Ez a recept a tökéletes példa arra, hogy egy egyszerű, hétköznapi finomságot is elegáns köntösbe lehet öltöztetni. A mákos guba egyike azoknak a maradékmentő recepteknek, ami kevés energiabefektetéssel varázsol az asztalra valami édeset, hogy desszert is legyen, és a több napos kifliket se kelljen kidobni. A vaníliasodó később csatlakozott csak a mákhoz és a kiflihez, amivel karöltve az édesség egy következő szintre lép. Bár valaki az egyszerű mákos-kiflis tésztára esküszik, de ki hagyná le róla a vaníliás szószt, hiszen ez teszi igazán teljessé a gubát.

Szemrevaló mákos guba pohárkrém, teljes recept a képen!

A pohár formula tökéletes egy felturbózásra váró mákos gubának. Ha nagyobb fába szeretnénk vágni a fejszénket az ünnepek alatt, akkor bevállalhatjuk a mákosguba-torta elkészítését is. Annak, aki inkább maradna a pohárformánál, nincs más dolga, mint sütőben elkészíteni a kiflis-mákos alapot, majd főzni egy vaníliás krémet, amit felvert habtejszínnel és mascarponéval kell felütni.

A szemrevaló mákos guba pohárkrém receptjét itt találod. Készítsd el, és adj új külsőt a megszokott ünnepi mákos gubádnak!

Fotók és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...