7 selymesen krémes majonézes saláta az ünnepi fogások mellé

Nyakunkon az ünnepek, a fejünkben és a receptfüzetünkben pedig sorakoznak a jobbnál jobb főételek karácsonyra. Mi az, ami biztos kerüljön a sült húsok, gurulós fasírtok vagy éppen vegetáriánus fogások mellé? Természetesen egy majonéztől krémes, lágyan simogató ízvilágú, gazdag saláta. A klasszikus lehetőségektől az izgalmas újdonságokig hoztunk variációkat!

  1. 1.

    Orosz hússaláta egyszerűen

    Ez a régi klasszikus mostanában füstölt hússal vagy csirkehússal készül, ez háztartásonként és országonként változik, ami fix, hogy majonéztől lesz extrán krémes a hússaláta!

  2. 2.

    Majonézes-kukoricás virslisaláta

    Legyen szó karácsonyról vagy éppen szilveszterről, ezzel a mindenki által ismert virslisalátáról nem is kell többet mesélni, mint hogy könnyen elkészíthető, és nagyon gyorsan fogy!

  3. 3.

    Gombasaláta remuládöntettel

    Egy tálnyi különlegesség, amire érdemes figyelmet fordítani. A gombának most úgyis jó ideig szezonja van, a majonézből remuládot varázsolni pedig olyan, mintha egy teljesen egyedi szószt készítenénk.

  4. 4.

    Krémes tojássaláta egyszerűen

    Ó, az a tojássaláta, amire, ha csak rágondol az ember, a szájában érzi az ízét. Bársonyos, lágy, friss ropogós kenyéren is több, mint tökéletes.

  5. 5.

    Szilveszteri majonézes lencsesaláta

    Elmaradhatatlan kiegészítője egy szilveszteri hidegtálnak, de húsok vagy halak mellé is bátran kínáljuk. Hagyományosan majonézes dresszinggel a legfinomabb.

  6. 6.

    Zelleres sajtsaláta

    Nem hagyhatjuk ki ezt a sajtos őrületet sem: van, aki nem szereti a sajtot?! Ezúttal zellerrel turbózzuk, hogy legyenek roppanós elemek is, a majonézhez pedig kiválóan passzol egy-egy karakteresebb sajt íze.

  7. 7.

    Párizsis saláta

    A végére egy igazi retró versenyzőt hagytunk, mely hamar az élre tör! Nagyszerűsége abban rejlik, hogy nincsen benne semmi fakszni!

kivezető

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek