Ha az ember valami gyors és könnyen összedobhatóköretet helyezne a rántott húsok vagy zöldségek mellé, esetleg egy főzésmentes, mégis laktató vacsorával lepné meg a családot, valószínűleg az egyik majonézes saláta receptjét keresi majd elő. Lehet, hogy éppen a majonézes kukoricasaláta kerül ki győztesként a kategóriából – ha így történne, receptért sem kell majd túl messzire menni, hisz épp itt van egy, sőt rögtön három csodás leírás, ami lehetőséget ad mind klasszikusabb, mind modernebb, ízgazdagabb és különlegesebb majonézes kukoricasaláták elkészítésére.
Nézd meg galériánkban a majonézes kukoricasaláta elkészítésének lépéseit, kattints a képre!
Így készül a majonézes kukoricasaláta
Készíthetünk tovább egy húsvétira hangolt, tormás-sonkás salátát is. Bármilyen füstölt, sült vagy főtt hústerméket belekockázhatunk, ezek a sós, karakteres sonkák kiváló társai lesznek az édeskés kukoricának. A szószba tegyünk némi tormát (akár frissen reszelt is lehet), és aprítsunk savanyított csípős paprikát is a tálba.
Itt a klasszikus majonézes kukoricasaláta, a sonkás-tormás és az almás-kéksajtos verzió teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Lakos Benedek
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni: