10 majonézes saláta húsvétra, amit imádnak majd a locsolók

Szinte kötelező, hogy a húsvéti asztalra egy-kétféle laktató saláta is kerüljön, hogy a locsolók ereje kitartson a nap végéig, és egy lány se hervadjon el. A legjobb, ha a krémes, majonézes változatokra voksolunk! (x)

  1. 1.

    Medvehagymás tojássaláta

    A húsvét egy fő alapanyaga a tojás. Készíts belőle salátát egy kis csavarral, ezúttal a szezonális kedvenc, a medvehagyma közbenjárásával.

  2. 2.

    Tojássaláta

    Persze ha jobban kedveljük a hagyományos verziót, akkor arra is van egy remek receptünk.

  3. 3.

    Színes sonkás tésztasaláta

    Szintén egy fantasztikus húsvéti alapanyag: a sonka. Most egy mennyei tésztasaláta készül belőle.

  4. 4.

    Majonézes-ecetes burgonyasaláta

    Magában is igazán laktatató és finom, de remek köret lehet a sonkához vagy a fasírthoz. Klasszikusan, ecettel készül!

  5. 5.

    Majonézes-kukoricás virslisaláta

    Gyorsan összedobható, és zöldség és hús is megbújik benne, hogy a locsolók új erőre kapjanak egy adag után.

  6. 6.

    Tavaszi krumplisaláta

    Ezzel a csodás salátával garantáltan lenyűgözünk mindenkit, és az sem utolsó szempont, hogy jól is lakunk vele. A főtt tojások pedig díszként is csodásak a tetején!

  7. 7.

    Céklás tavaszi tojássaláta

    Ha szeretnénk valamilyen színes salátát is felszolgálni, akkor ne keresgéljünk tovább, hiszen itt a tökéletes recept hozzá. A cékla a legszebb színű barátunk tavasszal is!

  8. 8.

    Krémes tojássaláta egyszerűen

    Olyan könnyed és puha ez a saláta, hogy akár krémként is használhatjuk szendvicsekbe. Menjen bele friss zöldfűszer is!

  9. 9.

    Tormás-citromos krumplisaláta

    Ha túl sok tormát vettünk húsvétra, akkor ebbe a salátába könnyedén ellőhetjük. Citrommal spékelve tökély!

  10. 10.

    Krumplisaláta kovászos uborkával

    Ha szeretjük a különlegesebb ízeket, akkor érdemes lehet kipróbálni ezt a salátareceptet a nyári szezon egyik sztárjával, ami akár most is beszerezhető a piacokról.

Keress még több terméket Húsvétra az Univer oldalán itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...