A krumplisaláta sok karácsonyi asztalról nem hiányozhat. Ez természetesen egyáltalán nem meglepő, hiszen egy igazán laktató, finom krémes salátáról van szó, mely köretként is szuperálhat. Azonban ilyenkor lehetséges, hogy kicsit többet készítünk, és napokig vesztegel a hűtőben, vagy esetleg kinnmarad szobahőmérsékleten. Azért, hogy ne legyen gyomorrontás vagy ételmérgezés a vége, a Nébih Oktatási Programjának csapata összeszedte, mire kell figyelni, amikor majonézes krumplisalátát készítünk:
Most inkább felejtsük el a házi majonézt
Fontos, hogy ilyenkor inkább boltban kapható majonézt válasszunk! Ha mégis inkább házi majonézt készítenénk, akkor mindenképpen friss tojásokat használjunk, és rövid időn belül fogyasszuk el.
A bolti majonézt is tartsuk inkább a hűtőben, miután felbontottuk.
A krumplisaláta többi összetevőjéről se feledkezzünk el, hiszen a tejfölnek is van fogyaszthatósági ideje. Ez azt az időpontot jelöli, ameddig az élelmiszer még biztonsággal fogyasztható. Ha lejárt egy tejtermék, akkor már ne használjuk fel. A krumplira is érdemes odafigyelni, hiszen ha vöröshagyma mellett tároljuk, akkor gyorsabban megromolhat.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További ünnepi és hangolódós konyhai ötletekért kattints ide: