Május elsején mindenki kimenőt kap. Még a háziasszonyok is a konyhából. Menjünk piknikezni, bográcsozzunk közösen! Ünnepeljük a szabadságot, és készüljünk egyszerű finomságokkal!
Gyönyörű kirándulóidőnk volt vasárnap. Az eső csak éppen annyit esett, hogy a Káli-medencében még láthassunk egy szivárványt.
A piachoz érve rögtön lehetett látni a helyiek ...
Szabadnapot a háziasszonyoknak!
Május első napja nem csupán a munka ünnepét jelenti, hanem a nyár közeledtét is. Remek alkalom arra, hogy kitelepüljünk a zöldellő parkokba, virágzó erdőkbe vagy családi bográcsozást szervezzünk. Arra kínálunk tippeket, hogyan készüljünk a szabadságra kevés munkával.
Minden tavasszal megrendezzük, a már hagyományosnak tekinthető TAVASZNYITÓ BOGRÁCSOZÁSUNKAT. Tulajdonképpen a célja nem más, mint hogy találkozzunk azokkal a barátainkkal, akikkel év ...
Néha, ha már a könyökünkön jön ki a vajas-sajtos-szalámis kenyér kombó, illetve a rántotta, virsli és társai, mindig beújítok valami szendvicskrém kreálmányt.
Ez a krém is a ...
Csak véletlenül született a mű, de nagyon fimon lett, ezért osztom meg nindenkivel.
Ez legyen a piknikkosárban!
A kirándulás előtt már egy nappal mindent előkészíthetünk. Érdemes hidegételt vinni, kis helyre, ügyesen csomagolható és lehetőleg nem romlandó fogásokat, bár a hűtőtáska is megoldás melegben. Nem is hinnénk, a hagyományos szendvicsek helyett mennyire változatossá tehetjük a menünket egy kis ügyességgel. Mi legyen a kosarunkban?
{ CKÉP = 25210, 4 }
Turbózzuk fel a szendvicseinket! Tartalmasabbá tehetjük egy-egy előző nap kisütött, natúr csirkeszelettel, salátával és zöldséggel.
A saláták kísérői is lehetnek szendvicseinknek, de önálló fogásként is megállják a helyüket, egy kis hússal, tésztával vagy gombával feldobva.
Készítsünk szendvicskrémeket, amelyekbe házi bagettjeinket, zsemléinket mártogathatjuk. Zöldségekből, halból, húsból, májból egyaránt ízletes, sós krémek kreálhatóak. A túró és mascarpone remek alap, de ha nem akarunk romlandót, az olívaolaj legyen jó barátunk.
Desszert gyanánt érdemes elkerülni a krémes sütiket. A pogácsa, a palacsinta és a házi édes keksz kellemes társaság a pikniken, de gyümölcssalátákkal is pótolhatjuk energia- és vitaminszükségletünket.
NoSalty-tipp:Vigyünk házi limonádét vagy szörpöt magunkkal! Frissen facsartcitromlével bármilyen üdítő, akár az egyszerű csapvíz iskiváló szomjoltó itallá varázsolható.
Mivel a bolti pogácsákkal nem igazán vagyok megelégedve, a lányom viszont imádja a sajtos pogit tejjel, így mostanság elég gyakran sütök belőle. Hol köménnyel, hol szezámmaggal ...
Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...
Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...
Kopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
Mit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Ma egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...