Május elsején mindenki kimenőt kap. Még a háziasszonyok is a konyhából. Menjünk piknikezni, bográcsozzunk közösen! Ünnepeljük a szabadságot, és készüljünk egyszerű finomságokkal!
Gyönyörű kirándulóidőnk volt vasárnap. Az eső csak éppen annyit esett, hogy a Káli-medencében még láthassunk egy szivárványt.
A piachoz érve rögtön lehetett látni a helyiek ...
Szabadnapot a háziasszonyoknak!
Május első napja nem csupán a munka ünnepét jelenti, hanem a nyár közeledtét is. Remek alkalom arra, hogy kitelepüljünk a zöldellő parkokba, virágzó erdőkbe vagy családi bográcsozást szervezzünk. Arra kínálunk tippeket, hogyan készüljünk a szabadságra kevés munkával.
Minden tavasszal megrendezzük, a már hagyományosnak tekinthető TAVASZNYITÓ BOGRÁCSOZÁSUNKAT. Tulajdonképpen a célja nem más, mint hogy találkozzunk azokkal a barátainkkal, akikkel év ...
Néha, ha már a könyökünkön jön ki a vajas-sajtos-szalámis kenyér kombó, illetve a rántotta, virsli és társai, mindig beújítok valami szendvicskrém kreálmányt.
Ez a krém is a ...
Csak véletlenül született a mű, de nagyon fimon lett, ezért osztom meg nindenkivel.
Ez legyen a piknikkosárban!
A kirándulás előtt már egy nappal mindent előkészíthetünk. Érdemes hidegételt vinni, kis helyre, ügyesen csomagolható és lehetőleg nem romlandó fogásokat, bár a hűtőtáska is megoldás melegben. Nem is hinnénk, a hagyományos szendvicsek helyett mennyire változatossá tehetjük a menünket egy kis ügyességgel. Mi legyen a kosarunkban?
{ CKÉP = 25210, 4 }
Turbózzuk fel a szendvicseinket! Tartalmasabbá tehetjük egy-egy előző nap kisütött, natúr csirkeszelettel, salátával és zöldséggel.
A saláták kísérői is lehetnek szendvicseinknek, de önálló fogásként is megállják a helyüket, egy kis hússal, tésztával vagy gombával feldobva.
Készítsünk szendvicskrémeket, amelyekbe házi bagettjeinket, zsemléinket mártogathatjuk. Zöldségekből, halból, húsból, májból egyaránt ízletes, sós krémek kreálhatóak. A túró és mascarpone remek alap, de ha nem akarunk romlandót, az olívaolaj legyen jó barátunk.
Desszert gyanánt érdemes elkerülni a krémes sütiket. A pogácsa, a palacsinta és a házi édes keksz kellemes társaság a pikniken, de gyümölcssalátákkal is pótolhatjuk energia- és vitaminszükségletünket.
NoSalty-tipp:Vigyünk házi limonádét vagy szörpöt magunkkal! Frissen facsartcitromlével bármilyen üdítő, akár az egyszerű csapvíz iskiváló szomjoltó itallá varázsolható.
Mivel a bolti pogácsákkal nem igazán vagyok megelégedve, a lányom viszont imádja a sajtos pogit tejjel, így mostanság elég gyakran sütök belőle. Hol köménnyel, hol szezámmaggal ...
Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...
Sütés nélküli nagyon finom kis desszert, és még nem is kerül sokba sem. Csak gondoltam egyet, mit is kéne készíteni, mivel kókuszreszelék mindig van idehaza......hát ezt találtam ki ...
A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...
A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Logikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Legyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...