Ha májra vágysz, mert kedveled ezt a vasban gazdag, jellegzetes ízű, és igen olcsónak számító belsőséget, akkor ajánljuk, hogy szerepeljen gyakrabban a heti menüdben, mert finom, tápanyagban gazdag, és valóban nem kell érte súlyos ezreseket fizetni. Hogy minek áll jó? Mutatjuk!
1.) Rakhatod levesbe - nem csak májgombócként
Ha ennél egy gazdag zöldséges levest vagy akár borsólevest, főzz bele némi májat, olcsón megúszod, és tartalmasabb, laktatóbb, de gyorsabb, mint egy órákig rotyogó húsleves. És akkor a májgombócot még nem is említettük!
2.) Rántsd ki!
Jó, tudjuk, hogy adja magát, és különben is manapság nem trendi bő olajban bundázott húsokat meg zöldségeket sütögetni, akkor is imádjuk, és így még talán a gyerekek is megeszik. Hagymás tört krumplival, ahogy kell, de a burgonyapüré sem áll rosszul neki.
3.) Legyen belőle májkrém!
Hasonlóképpen a padlizsánhoz, a májnál is az a helyzet, hogy krémes formában még az is szereti, aki nem szereti. Fűszeres házi májkrém, amit napokig tudnánk falni reggelire!
4.) Rakd egytálételbe!
Válhat belőle laktató zöldséges serpenyős egytál, mehet egy olcsóbb rizottóba, de kipróbálhatod vele az úgynevezett piszkos rizst is, imádni való recept!
5.) Reszteld, mint a menzán!
Hagymán és zsiradékon pirítva a leggyorsabb, legklasszikusabb fogás készül vele, és ez nem más, mint a menzákon megutált, majd később átkonvertált érzelmeket keltő resztelt máj. Hozzá is a főtt krumpli meg a savanyúság a tökéletes kísérő!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több izgi receptet itt találsz: