Az 5 legolcsóbb fogás az amúgy sem vészes csirkemájból

Lássunk túl a csirkemellfilén és a sertéstarján, vegyük elő az olcsóbb húsrészeket: kezdjük a kedvenc belsőségünkkel, a csirkemájjal!

Ha májra vágysz, mert kedveled ezt a vasban gazdag, jellegzetes ízű, és igen olcsónak számító belsőséget, akkor ajánljuk, hogy szerepeljen gyakrabban a heti menüdben, mert finom, tápanyagban gazdag, és valóban nem kell érte súlyos ezreseket fizetni. Hogy minek áll jó? Mutatjuk!

1.) Rakhatod levesbe - nem csak májgombócként

Ha ennél egy gazdag zöldséges levest vagy akár borsólevest, főzz bele némi májat, olcsón megúszod, és tartalmasabb, laktatóbb, de gyorsabb, mint egy órákig rotyogó húsleves. És akkor a májgombócot még nem is említettük!

Zöldségleves négyféle gombóccal

Mi magyarok a tartalmas leveseket kedveljük, még a zöldségekkel teli húsleveshez is főzünk ki tésztát, nem elégszünk meg a szűrt lével. Most a legjobb levesbetéteket készítettem el ...

2.) Rántsd ki!

Jó, tudjuk, hogy adja magát, és különben is manapság nem trendi bő olajban bundázott húsokat meg zöldségeket sütögetni, akkor is imádjuk, és így még talán a gyerekek is megeszik. Hagymás tört krumplival, ahogy kell, de a burgonyapüré sem áll rosszul neki.

Rántott máj hagymás tört burgonyával, recept a képre kattintva elérhető!

3.) Legyen belőle májkrém!

Hasonlóképpen a padlizsánhoz, a májnál is az a helyzet, hogy krémes formában még az is szereti, aki nem szereti. Fűszeres házi májkrém, amit napokig tudnánk falni reggelire!

Rozmaringos-fehérboros házi májas

Van még egy dolog a tojáson kívül, amit fanatikusan szeretek, ez pedig nem más, mint a kenőmájas. Sajnos a boltit is nagyon szeretem, de hogy minél kevesebbet fogyasszak belőle, ...

Sültmájas-pástétom

Házi májkrém extra ízekkel turbózva. Bármilyen májból elkészíthetjük, csak akkor igazítsuk ahhoz a fűszerezést is. Aszalt szilva helyett lehet mondjuk fügét használni, pisztácia ...

4.) Rakd egytálételbe!

Válhat belőle laktató zöldséges serpenyős egytál, mehet egy olcsóbb rizottóba, de kipróbálhatod vele az úgynevezett piszkos rizst is, imádni való recept!

Dirty Rice, avagy a piszkos rizs

A piszkos rizs (eredeti nevén Dirty Rice) egy klasszikus cajun étel, mely a Franciaországból bevándorló, és manapság az amerikai New Orleanstól dél-nyugatra fekvő, illetve a Louisiana ...

5.) Reszteld, mint a menzán!

Hagymán és zsiradékon pirítva a leggyorsabb, legklasszikusabb fogás készül vele, és ez nem más, mint a menzákon megutált, majd később átkonvertált érzelmeket keltő resztelt máj. Hozzá is a főtt krumpli meg a savanyúság a tökéletes kísérő!

Resztelt pulykamáj vörösborosan

A magyar konyha kedvenc belsősége a máj, hiszen megannyi változatos elkészítési módja forog a köztudatban. A legegyszerűbb és leggyorsabb formája mégis az, amikor sok hagymával ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgi receptet itt találsz:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!