A máj azon belsőségek közé tartozik, amit ha valaki nem szeret, akkor nehéz rábírni, hogy tegyen egy új próbát vele. Mivel könnyen, és viszonylag olcsón beszerezhető alapanyag, ráadásul sokféleképpen el lehet készíteni, így megérdemel egy esélyt mindenki konyhájában. Mutatjuk, mi az az 5 lépés, ami a tökéletes májhoz kell!
Kattints a galériára a tökéletes tippekért a tökéletes májhoz!
2. Tárolás
Ha nem tudod a vásárlás napján elkészíteni, akkor se tárold 1 napnál tovább a májat. A legjobb az, ha frissen kerül kés alá, ha ez nem sikerül, akkor egy tárolódobozban vagy edényben tedd a hűtőbe, de ne zacskóba csomagold. Így elkerülöd, hogy másnapra kellemetlen szaga legyen.
3. Extra tipp
Ha sertés- vagy marhamáj van a házban, akkor különösen jól működik az éjszakás (fokhagymás) tejbe áztatás. Nemcsak omlós lesz a máj, hanem a kellemetlen szagokat is kiűzöd vele. Csirkemájjal is meg lehet próbálni, de az említetteknél a leghatékonyabb trükk. Kefirbe, joghurtba és tejfölbe is be lehet áztatni, lényeg, hogy tejtermék legyen.
5. Fűszerezés
Az első számú és igazából egyetlen szabály, akármilyen májat is készítesz, hogy sózni a készítés közben nem szabad. Ezt azért tartsd be, akármennyire is szemöldökráncolásra ad okot, mert a só kiszívja belőle a nedvességet, így gumissá, keménnyé és élvezhetetlenné válik az étel. Egyéb fűszerek mint a fekete bors, majoranna, fokhagyma és erős paprika mehet bele már közben is.
Ezeket is olvasd el!