Hús nélkül is főzhetsz magyarosan, ha nem kedveled a külföldi ízeket

Sokan úgy vélik, hogy a húsmentes étkezés magyartalan, legalábbis abból a szempontból, hogy viszonylag kevés lehetőséget ad a hússal nem élőknek a tradicionális táplálkozásra. De vajon tényleg így van ez?

A magyaros ételek általában így indulnak: olaj (vagy sok esetben zsír), hagyma, fokhagyma, rengeteg paprika, és végül sok-sok hús. Na, jó, néha becsúszik egy-két szem krumpli, paprika, paradicsom is. De ezeken kívül, ha húsmentesen és magyarosan szeretnénk főzni egyszerre, akkor sajnos nincsen túl sok terünk a kibontakozásra. A különböző zöldséges pörköltök és tészták után érthető, ha az illető elfordul a magyaros ételektől, és máshol keres magának enni. Persze nem mindenkinek fekszik jól a gyomrában az ázsiai, afrikai étel. Ők ugyan mit tegyenek?

Hús nélkül is főzhetsz magyarosan, ha nem kedveled a külföldi ízeket

A magyaros is lehet húsmentes

Ne engedjük el teljesen a magyar konyhát, csak azért, mert úgy döntöttünk, hogy nem eszünk húst, vagy csökkentjük a fogyasztását. Kis hazánk is rejt magában sok olyan ételt, ami beleillik ebbe a palettába, csak meg kell találnunk őket.

Minden az általunk választott étrendtől függ: ha nekünk például még belefér a hal, akkor nem is kell annyira aggódnunk, ehetünk paprikásokat, pörkölteket.

Ha a hal is kizárt, akkor bizony maradnak a zöldségek. Szerencsére önmagától is kitermelt már egy jó adag zöldséges pörköltet és ragut a magyar gasztronómia, gondoljunk csak a gomba, borsó és tojás felhasználásával készülő ételekre. Éljünk velük bátran!

Csicseripörkölt

Íme a mi ultimate csicseriprököltünk! Ha vegán vagy, ha nem, ha unod a húst, ha nem, érdemes kipróbálni, mert nagyszerű fehérjeforrás, az íze pedig csodálatos! Akárcsak egy jó ...

A fűszer teszi

Sok nem magyar, zöldséges ételt is magyarossá tehetünk, ha a megfelelő fűszereket használjuk. Amikor bevetjük azokat a bizonyos kombinációkat, mindegy, milyen alapanyagokkal főzünk, a végeredmény úgy is magyaros lesz.

Ezek az ízesítők és fűszerek a következők:

Magyaros alapanyagok

Persze az alap is lehet magyaros, pontosabban az alapanyagok lehetnek azok. Ilyen tipikusan hazai hozzávaló például a krumpli, a bab, a káposzta, a gomba, a borsó, a paprika és paradicsom.

De a galuska és nokedli is mindig magyaros érzelmeket ébreszthet, csakúgy, mint a tarhonya. A tejfölt nem felejthetjük el semmiről, és egy bőséges petrezselymes vagy kapros szórást is adhatunk végső kiegészítésként.

Magyaros répafasírt

Néha nem csak hétvégén van szükség egy bevált receptre, hanem hétköznap is. Ha tényleg csak egy gyorsan elkészíthető ebédre vagy vacsorára vágytok, készítsétek el ezt a szuper ...

Paprikás burgonyaleves

Tejmentes, gluténmentes, vegán, isteni! Saját magával sűrítettem, így mindenki olyan tejfölt tehet rá tálaláskor, ami a diétájába belefér.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Húsmentes ötletek, tippek és receptek mindenkinek:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...