Hús nélkül is főzhetsz magyarosan, ha nem kedveled a külföldi ízeket

Sokan úgy vélik, hogy a húsmentes étkezés magyartalan, legalábbis abból a szempontból, hogy viszonylag kevés lehetőséget ad a hússal nem élőknek a tradicionális táplálkozásra. De vajon tényleg így van ez?

A magyaros ételek általában így indulnak: olaj (vagy sok esetben zsír), hagyma, fokhagyma, rengeteg paprika, és végül sok-sok hús. Na, jó, néha becsúszik egy-két szem krumpli, paprika, paradicsom is. De ezeken kívül, ha húsmentesen és magyarosan szeretnénk főzni egyszerre, akkor sajnos nincsen túl sok terünk a kibontakozásra. A különböző zöldséges pörköltök és tészták után érthető, ha az illető elfordul a magyaros ételektől, és máshol keres magának enni. Persze nem mindenkinek fekszik jól a gyomrában az ázsiai, afrikai étel. Ők ugyan mit tegyenek?

Hús nélkül is főzhetsz magyarosan, ha nem kedveled a külföldi ízeket

A magyaros is lehet húsmentes

Ne engedjük el teljesen a magyar konyhát, csak azért, mert úgy döntöttünk, hogy nem eszünk húst, vagy csökkentjük a fogyasztását. Kis hazánk is rejt magában sok olyan ételt, ami beleillik ebbe a palettába, csak meg kell találnunk őket.

Minden az általunk választott étrendtől függ: ha nekünk például még belefér a hal, akkor nem is kell annyira aggódnunk, ehetünk paprikásokat, pörkölteket.

Ha a hal is kizárt, akkor bizony maradnak a zöldségek. Szerencsére önmagától is kitermelt már egy jó adag zöldséges pörköltet és ragut a magyar gasztronómia, gondoljunk csak a gomba, borsó és tojás felhasználásával készülő ételekre. Éljünk velük bátran!

A fűszer teszi

Sok nem magyar, zöldséges ételt is magyarossá tehetünk, ha a megfelelő fűszereket használjuk. Amikor bevetjük azokat a bizonyos kombinációkat, mindegy, milyen alapanyagokkal főzünk, a végeredmény úgy is magyaros lesz.

Ezek az ízesítők és fűszerek a következők:

Magyaros alapanyagok

Persze az alap is lehet magyaros, pontosabban az alapanyagok lehetnek azok. Ilyen tipikusan hazai hozzávaló például a krumpli, a bab, a káposzta, a gomba, a borsó, a paprika és paradicsom.

De a galuska és nokedli is mindig magyaros érzelmeket ébreszthet, csakúgy, mint a tarhonya. A tejfölt nem felejthetjük el semmiről, és egy bőséges petrezselymes vagy kapros szórást is adhatunk végső kiegészítésként.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Húsmentes ötletek, tippek és receptek mindenkinek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...