Kihirdették 2021 Ország Tortáját, és a cukormentes győztes is megvan

Kedden megtudtuk, melyik édesség nyerte el 2021-ben a „Magyarország Tortája” és „Magyarország Cukormentes Tortája” címet, de a Szent István-napi kenyér győztesére is fény derült!

Idén tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrászok Országos Ipartestülete a „Magyarország Tortája” pályázatot. A zsűri végül 10 döntős közül választotta ki a legjobb tortát.

Magyarország Tortája 2021

2021-ben Magyarország Tortája végül a budapesti Habcsók Cukrászda Napraforgó nevű tortája lett Fodor Sándortól. Az ízvilág főszereplői pedig a vilmoskörte, a hársmézes joghurt, a karamellizált csoki és a napraforgó.

Magyarország Tortája 2021.

Magyarország Cukormentes Tortája 2021

Magyarország Cukormentes Tortáját is megválasztották, idén a Beszterce rózsája névre keresztelt tortacsoda nyerte el a címet, melyet a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmestere, Füredi Krisztián készített. Az elegáns küllemű tortában, melybe nem került hozzáadott cukor, a sárgabaracké a főszerep. Íze remekül passzol dióval, étcsokoládéval, mely párosítás a tradicionális magyar süteményeket idézi.

Magyarország Cukormentes Tortája 2021: Beszterce rózsája

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel az, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszertek iránti növekvő igényre.

A nyertesek kihirdetésére és a díjátadó ünnepségre augusztus 3-án délután az Országház Vadásztermében került sor.

A két győztes édességet augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában árusítják majd.

Szent István- napi kenyér

A két édesség mellett a Szent István-napi kenyeret is bemutatták: idén a Solymár Gyöngye nevű kenyér nyerte el a címet.

Innovatív Kenyér

A 2021. évi Innovatív Kenyér díjat a Fejedelmi pékség Tisza-parti Magvas Kézműves kenyere nyerte.

Gratulálunk a győzteseknek!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...