Idén tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrászok Országos Ipartestülete a „Magyarország Tortája” pályázatot. A zsűri végül 10 döntős közül választotta ki a legjobb tortát.
Magyarország Tortája 2021
2021-ben Magyarország Tortája végül a budapesti Habcsók Cukrászda Napraforgó nevű tortája lett Fodor Sándortól. Az ízvilág főszereplői pedig a vilmoskörte, a hársmézes joghurt, a karamellizált csoki és a napraforgó.
Magyarország Cukormentes Tortája 2021
Magyarország Cukormentes Tortáját is megválasztották, idén a Beszterce rózsája névre keresztelt tortacsoda nyerte el a címet, melyet a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmestere, Füredi Krisztián készített. Az elegáns küllemű tortában, melybe nem került hozzáadott cukor, a sárgabaracké a főszerep. Íze remekül passzol dióval, étcsokoládéval, mely párosítás a tradicionális magyar süteményeket idézi.
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel az, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszertek iránti növekvő igényre.
A nyertesek kihirdetésére és a díjátadó ünnepségre augusztus 3-án délután az Országház Vadásztermében került sor.
A két győztes édességet augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában árusítják majd.
Szent István- napi kenyér
A két édesség mellett a Szent István-napi kenyeret is bemutatták: idén a Solymár Gyöngye nevű kenyér nyerte el a címet.
Innovatív Kenyér
A 2021. évi Innovatív Kenyér díjat a Fejedelmi pékség Tisza-parti Magvas Kézműves kenyere nyerte.
Gratulálunk a győzteseknek!
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: