Ezek közül a torták közül választják ki Magyarország Tortáját

Kiderült, mely torták szállhatnak versenybe a Magyarország Tortája címért 2021 nyarán.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete jubileumi, tizenötödik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére, olvasható a Facebook-oldalukon.

Idén az Egy a Természettel Nonprofit Kft. támogatásával 2021. évre az Ipartestület meghirdette a Magyarország Tortája verseny alkategóriájaként az Egy a Természettel versenyt is, melynek győztese lesz a Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021. hivatalos tortája.

Magyarország Tortája 2021. – Íme a döntős torták A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete jubileumi,...

Közzétette: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete – 2021. május 12., szerda

Mindkét versenyre igen izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők.

A Magyarország Tortája versenyben érdekesség, hogy idén az eper, a szeder, a mák és a kávé több versenyzőnél is favorit volt, több torta alapízeit ezek képviselték. A magyar gasztronómia jellegzetes alapanyaga, a tejföl több versenytortában szerepet kapott idén. Megjelentek olyan izgalmas zöldségek is, mint a rebarbara, a cékla vagy a paprika.

Az Egy a Természettel versenyben fel kellett használni az alábbi öt alapanyagból legalább egyet: áfonya, gesztenye, csipkebogyó, mogyoró, bodza.

Mindkét zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, de megszületett a döntés, íme a döntőbe jutott torták.

Magyarország Tortája verseny:

Arany Ribiszke – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)

Napraforgó – Fodor Sándor (Habcsók Cukrászda, Budapest)

Lúdas Matyi – Karácsonyi Péter (Pierre Cukrászda, Nagybajcs)

Szabacsi Rubató – Lakatos Pál (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós)

Őszi Pitymallat – a Nándori Cukrászda csapata (Nándori Cukrászda, Budapest)

Egy a Természettel verseny:

Nimród – Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső)

Kikelet – Póti Éva és Rubint Regina (G&D Kézműves Cukrászda, Somoskőújfalu)

Hunyadi Huszár História – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)

Csodaszarvas – Alena Garannikova (Cake and More by Garannikova, Budapest)

Erdei Kisvasút – Sulyok Ágoston (Mészáros Cukrászda, Szombathely)

Természetesen idén is megválasztják a Magyarország Cukormentes Tortáját. Szokatlan ízpárosítások jellemezték az idei pályamunkákat a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 10. alkalommal rendezett meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai támogatásával. A hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között olyan kreációk is a zsűri asztalára kerültek, melyekben különlegességek, a többi között tonkabab, édesburgonya, kuszkusz, köles, tápiókagyöngy alkotott izgalmas ízkombinációt a klasszikus alapanyagokkal, mint a szeder, a málna, a barack és az eper.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny:

Beszterce rózsája - Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső

Erdei Nimfa - Vanília & Gelarto Cukrászda, Nagykőrös

Havasi Málna- REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged

Szedresem - AMI Süti, Monor

Zserbó Cukormentesen - REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged


Még több torta:

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...