Ezeken a helyeken kóstolhatod meg az Ország Tortáját

Végre a nagyközönség is megízlelheti az idei, 2022-es Ország Tortája verseny nyerteseit. Jöjjön a lista, mely cukrászdákban kóstolhatjuk meg a finomságokat.

Magyarország Tortáját, a Huncut Szilva Herceget és Magyarország Cukormentes Tortáját, a Nagyi kedvencét 2022. augusztus 19-től vásárolhatjuk meg Budapesten a Magyar Ízek Utcája rendezvény keretében, valamint a Magyar Cukrász Ipartestület honlapján frissen megjelent listán szereplő cukrászdákban. Mutatjuk, hol lesz kapható az Ország Tortája augusztus 19-21. között, illetve várhatóan azt követően is.

Magyarország Tortája

A Magyarország Tortája megalkotóját, Karikó Orsolyát a Huncut Szilva Herceg ötletének megszületésekor a kiváló egri vörösbor és kedvelt magyar gyümölcsünk, a szilva ízének harmonikus párosítása ihlette meg. 

Magyarország Cukormentes Tortája

A Magyarország Cukormentes Tortájának alkotóját, Gyuris Lászlót szeretett nagymamája inspirálta, akinek konyhájában az ő első süteményei is készültek. A Nagyi kedvence az ő tiszteletére született meg. Az elegáns küllemű, hozzáadott cukor nélküli tortában az üde, kellemesen savanykás málnavelő, a fehércsokoládés pisztáciás ropogós, valamint a könnyű mascarpone-mousse harmonikus ízvilágát némi hibiszkuszvirág és csipkebogyóvelő teszi teljessé. A piskóta mandula- és kókuszlisztből készült, így gabonalisztet sem tartalmaz.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...