Teszteltük az Ország Tortája nyerteseit, megmutattuk, hogy panírozzatok sikerrel, és a tökéletes rántott cukkinit is elkészítettük

A múlt héten is nagyon változatos tartalmakat olvashatott az oldalon a Nosalty Gasztroközössége. Volt itt Napi Tippként panírozás kezdőknek, interjú egy sikeres pécsi vállalkozással, lelepleztük a tehéntejnél is károsabb növényi italt, sőt, az Ország Tortáit is megkóstoltuk!

  1. Ezt az ételt eszi Erzsébet királynő 5 éves kora óta minden nap
    1.

    Ezt az ételt eszi Erzsébet királynő 5 éves kora óta minden nap

    Egykori szakácsa árulta el a titkot, aki 15 éven át főzött és sütött II. Erzsébet királynőnek és családjának. II. Erzsébet étkezési szokásairól keveset lehet tudni, de néha azért kiszivárog egy-egyérdekesebb információmorzsa róla.

  2. Így készül a cukkinilasagne – gluténmentes, szénhidrátcsökkentett mennyei egytálétel
    2.

    Így készül a cukkinilasagne – gluténmentes, szénhidrátcsökkentett mennyei egytálétel

    A cukkinilasagne a klasszikus olasz comfort food friss felfogása, újragondolása. Tele van zöldségekkel, de még így is megmarad a hagyományos lasagne gazdag íze és pompás textúrája. Tetézd reszelt parmezánnal és bazsalikomlevéllel, tökéletes hétvégi étek lesz az egész család számára.

  3. 3 módszer, amivel tejtermék nélkül krémesítheted a főzeléked
    3.

    3 módszer, amivel tejtermék nélkül krémesítheted a főzeléked

    Mai Napi Tippünk azoknak kedvez majd, akik éppen belevágnak a tejmentes életbe, és főzelékimádók. Ha szeretitek jó krémesen, de se tejföl, se tej(szín) nem jöhet szóba, így csináljátok!

  4. Meglepő, melyik növényi ital károsabb a tehéntejnél
    4.

    Meglepő, melyik növényi ital károsabb a tehéntejnél

    Gondolkoztál már azon, hogy amikor növényi italt választasz tej helyett, azzal mennyire terheled a környezetet? Sajnos a vegán tejpótló italok sem ártatlanok!

  5. 4 buktató, amit kerülj el panírozás közben
    5.

    4 buktató, amit kerülj el panírozás közben

    A panírozás egy viszonylag gyakori konyhai folyamat, amihez rendszeresen fordulunk, ha egy ételt ropogós, aranybarna bundába szeretnénk bújtatni. De mire érdemes figyelni, hogy mégis bunda legyen az a bunda? A mai Napi Tipp elárulja.

  6. 7 feltűnő sárga konyha, amely elhozza a nyarat a lakásodba
    6.

    7 feltűnő sárga konyha, amely elhozza a nyarat a lakásodba

    Ha bevállalós vagy, és imádod a sárga árnylatokat, vagy csak beköltöztetnéd a nyarat a konyhádba örökre, akkor nézegesd végig sárga ajánlatunkat. Ízlésesek, csinosak, néha vakítóak és inspirálók!

  7. Jennifer Aniston salátájától eldobod az agyad, meg jó pár kilót is
    7.

    Jennifer Aniston salátájától eldobod az agyad, meg jó pár kilót is

    A Nosalty TikTok-csatornáján ezúttal egy igazi sztár, Jennifer Aniston színésznő kedvenc salátáját készítjük el nektek, ami nem csupán irtó egyszerű, de laktató és nagyon egészséges is! Nézzük!

  8. Ezért éreztük magunkat becsapva Magyarország tortái miatt
    8.

    Ezért éreztük magunkat becsapva Magyarország tortái miatt

    Az előző évekhez hasonlóan idén is két torta tartotta lázban a desszertek szerelmeseit. A 2022-es év országtortája a Huncut szilva herceg, míg az év cukormentes tortája a Nagyi kedvence névre keresztelt sütemény lett. A Nosalty szerkesztősége megkóstolta mindkét desszertet.

  9. Két pécsi lány, akiknek az élesztőgombák és a baktériumok egyszerre főnökeik és alkalmazottaik
    9.

    Két pécsi lány, akiknek az élesztőgombák és a baktériumok egyszerre főnökeik és alkalmazottaik

    Egy éve indult a ZUZMO fermentált italok története, Hegyi Maja és Sándor Ildu, az alapítók azonban küldetésüknek tekintik, hogy a natúr italokkal megismertessék az embereket: naturkortyok.hu webshopjukban a saját kombuchájukon és vízi kefirjükön túl natúr borokat, sőt, szűretlen olívaolajat is lehet vásárolni. A pécsi párossal beszélgettünk.

  10. 5 fantasztikus vendéglátóhely a Városligetben – Nem csak kirándulóknak!
    10.

    5 fantasztikus vendéglátóhely a Városligetben – Nem csak kirándulóknak!

    A Városligetnek semmi mást nem kívánhatunk, minthogy beköszöntsön a reneszánsza, és újra menő legyen a Ligetbe járni, magukénak érezzék a budapestiek. Megérdemelt újjászületését több kiváló vendéglátóhely segíti, a kiülős-beülős éttermeknek köszönhetően is kedvet kaphatunk egy városligeti sétához.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...