Itt található Magyarország legszebb piaci standja

A Vásárcsarnokok és Piacok Együttműködési Fóruma korábban, a Nyitott Piacok Napja alkalmából hirdette meg a felmenő rendszerű versengést. Nézzük, ki lett a nyertes.

A győri Vásárcsarnokban található az ország legszebb piaci standja, amit Markó Vendel, Markó Zöldség-Gyümölcs néven üzemeltet.

Vízügyes szakközépbe jártam, évekig vizes területen is dolgoztam, aztán a rendszerváltás környékén a testvéremmel gondoltuk, csinálunk egy vállalkozást, gombát kezdtünk termeszteni, de azzal nyáron nem tudtunk foglalkozni, ezért nyitottunk a Balatonon egy zöldségest, így kerültem erre a területre" – nyilatkozta Markó Vendel a Győrplusznak.

Itt található Magyarország legszebb piaci standja

Markó Vendel elmondta, hogy minden nap nagyon korán kelnek, és későn fekszenek, hiszen mindig friss áru kell a standra, ez pedig sok munkával és lemondással jár. De hozzátette, hogy nem panaszkodni szeretne, megéri a befektetett energia és idő.

A színek és a formák nagyon fontosak, de a legfontosabb, hogy a finom, friss áru szinte „folyjon le” a polcokról, legyen miből válogatnia a vásárlónak, ezt pedig folyamatosan felügyelni is kell

– mondta a tulajdonos, arra a kérdése, mi a szép stand titka.

Az országos győztes örül a sikernek, de nem dől hátra, komoly tervei vannak a jövőre nézve is, hiszen hamarosan új boltot nyit Téten.

Forrásunk volt.

Kép: Győrplusz


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...