Itt vannak a 2022-es Ország Tortája verseny nyertesei

Idén is különleges ízvilágú finomságok taroltak az Ország Tortája versenyen. Megválasztották a Szent István-napi kenyereket is.

Idén tizenhatodik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrászok Országos Ipartestülete a „Magyarország Tortája” pályázatot. A zsűri végül 10 döntős közül választotta ki a legjobb tortát.

Magyarország Tortája 2022

2022-ben Magyarország Tortája végül a Huncut szilva herceg elnevezésű torta lett, melyet a nagykőrösi Vanília & Gelarto cukrásza, Karikó Orsolya álmodott meg. Az ízvilág főszereplője pedig az egri vörösbor és kedvelt magyar gyümölcsünk, a szilva.

A győztes

Magyarország Cukormentes Tortája 2022

Magyarország Cukormentes Tortáját is megválasztották, ezúttal a szegedi Virág Cukrászda alkotása, a Nagyi kedvence lett a nyertes, melyet Gyuris László készített. Az elegáns küllemű, hozzáadott cukor nélküli tortában az üde, kellemesen savanykás málnavelő, a fehércsokoládés pisztáciás ropogós, valamint a könnyű mascarpone-mousse harmonikus ízvilágát némi hibiszkuszvirág és csipkebogyóvelő teszi teljessé. A piskóta mandula- és kókuszlisztből készült, így gabonalisztet sem tartalmaz.

Nagyi kedvence

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel az, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszertek iránti növekvő igényre.

A nyertesek kihirdetésére és a díjátadó ünnepségre augusztus 1-jén délelőtt az Országház Vadásztermében került sor.

Szent István- napi kenyér

A két édesség mellett a Szent István-napi kenyeret is bemutatták: idén a Balmaz-Sütöde Gulyás kenyere névre keresztelt kreációja nyerte el a címet.

Innovatív Kenyér

A 2022. évi Innovatív Kenyér díjat a Varga pékség Batátás Kézműves kenyere nyerte.

A két győztes édességet augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában árusítják majd.

Gratulálunk a győzteseknek!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...