Magyarország jövünk, Szeged!

A TV2 legújabb produkciójában Talán Attila és Nagy Kristóf Bozont együtt főzött Szegeden a NoSalty két legrégebbi szakácsával, Mucival és Klárival!

A műsorban többek között belekóstolnak az adott hely kulturális, turisztikai és nem utolsósorban gasztrovilágába. A dolog érdekessége, hogy éttermek helyett helybélieknél igyekeznek elkölteni egy ebédet, hogy megismerjék a helyi specialitásokat, tradicionális ételeket.

Első útjuk Szegedre vezetett, ahol a nevezetesebb látnivalók mellett nem kisebb fába vágták a fejszéjüket, mint hogy kipróbálják a ketrecharcot és a rögbizést, amiben rendesen el is páholták a srácokat. Az ebédmeghívásra már viharverten, kissé sántítva érkeztek meg.

Korgó gyomorral érkeztek a fiúk

Ezek után jobbat sem kívánhattak volna maguknak, mint egy csodálatos nagymama odaadó vendégszeretetét! Ez a kívánságuk maradéktalanul teljesült is, sőt mi több, rögtön két szuper nagyi, Muci és Klári, a két szegedi szakácsunk várta a fiúkat egy jó estebédre, amolyan igazi, házias terítékre.

Szakácsok és kukták

Csakhogy nem úgy volt az, hogy kézmosás után hopp már lehetett is asztalhoz ülni, de nem ám! Muci és Klári munkára fogta Atillát és Bozontot. Hagymapucolás, húsklopfolás, nokedliszaggatás.

Ez is tud nehéz lenni, nemcsak a ketrecharc

A ketrecharc után mindezt már játszi könnyedséggel végezték el, kifejezetten jól állt kezükben a fakanál. Azért, hogy senki ne vesszen éhen, amíg az ebéd készült, megkóstolhatták Klári nagyi méltán népszerű barackos lepényét.

Az életmentő sárgabarackos lepény

Itt pedig a pörkölt, az elengedhetetlen hozzávalók és a desszert.

Nokedli deszkáról szaggatva

Tudom, hogy nokedlit szinte mindenki tud főzni, de legelterjedtebb módja a kicsit gyorsabb, kevésbé fáradtságos nokedliszaggatóval történő készítés. Véleményem szerint a deszkáról, ...

Meggyes parfé

Ebben a melegben fagylaltot szoktam készíteni, de mivel a mélyhűtőmben nem volt annyi hely, hogy a fagylaltgépet betegyem, eszembe jutott, hogy parfét csinálok. Annyi helyem volt, hogy  két ...

A nagyiknak köszönhetően senki sem maradt éhes. Olyannyira jól sikerült az ebéd, hogy mindenki kétszer szedett, ezért a desszertet kénytelenek voltak magukkal vinni a fiúk.

Túl a nehezén, jöhet a jól megérdemelt ebéd

A szegedi élményekről készült ízelítőt ma 19:30-kor láthatják a TV2 Aktív című műsorában.

Mucinak és Klárinak hála a fiúk topformában adhattak koncertet még az este folyamán.

A Magyarország jövünk hivatalos oldala >>A Facebookon is követhetitek a fiúkat >>

Muci szakácsunk receptjeit itt olvashatjátok >>Klári szakácsunk receptjeit pedig itt olvashatjátok >>

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Betilthatja a magyar kormány ezt az élelmiszert

Az Agrárminisztérium még 2024 nyarán bocsájtotta társadalmi vitára a terveit a műhús előállításának és forgalomba hozatalának tilalmáról. Úgy néz ki, az ezzel kapcsolatos aggályok megállják a helyüket, és betiltás lesz a vége a történetnek hazánkban.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!