Magyarország jövünk, Szeged!

A TV2 legújabb produkciójában Talán Attila és Nagy Kristóf Bozont együtt főzött Szegeden a NoSalty két legrégebbi szakácsával, Mucival és Klárival!

A műsorban többek között belekóstolnak az adott hely kulturális, turisztikai és nem utolsósorban gasztrovilágába. A dolog érdekessége, hogy éttermek helyett helybélieknél igyekeznek elkölteni egy ebédet, hogy megismerjék a helyi specialitásokat, tradicionális ételeket.

Első útjuk Szegedre vezetett, ahol a nevezetesebb látnivalók mellett nem kisebb fába vágták a fejszéjüket, mint hogy kipróbálják a ketrecharcot és a rögbizést, amiben rendesen el is páholták a srácokat. Az ebédmeghívásra már viharverten, kissé sántítva érkeztek meg.

Korgó gyomorral érkeztek a fiúk

Ezek után jobbat sem kívánhattak volna maguknak, mint egy csodálatos nagymama odaadó vendégszeretetét! Ez a kívánságuk maradéktalanul teljesült is, sőt mi több, rögtön két szuper nagyi, Muci és Klári, a két szegedi szakácsunk várta a fiúkat egy jó estebédre, amolyan igazi, házias terítékre.

Szakácsok és kukták

Csakhogy nem úgy volt az, hogy kézmosás után hopp már lehetett is asztalhoz ülni, de nem ám! Muci és Klári munkára fogta Atillát és Bozontot. Hagymapucolás, húsklopfolás, nokedliszaggatás.

Ez is tud nehéz lenni, nemcsak a ketrecharc

A ketrecharc után mindezt már játszi könnyedséggel végezték el, kifejezetten jól állt kezükben a fakanál. Azért, hogy senki ne vesszen éhen, amíg az ebéd készült, megkóstolhatták Klári nagyi méltán népszerű barackos lepényét.

Az életmentő sárgabarackos lepény

Itt pedig a pörkölt, az elengedhetetlen hozzávalók és a desszert.

Nokedli deszkáról szaggatva

Tudom, hogy nokedlit szinte mindenki tud főzni, de legelterjedtebb módja a kicsit gyorsabb, kevésbé fáradtságos nokedliszaggatóval történő készítés. Véleményem szerint a deszkáról, ...

Meggyes parfé

Ebben a melegben fagylaltot szoktam készíteni, de mivel a mélyhűtőmben nem volt annyi hely, hogy a fagylaltgépet betegyem, eszembe jutott, hogy parfét csinálok. Annyi helyem volt, hogy  két ...

A nagyiknak köszönhetően senki sem maradt éhes. Olyannyira jól sikerült az ebéd, hogy mindenki kétszer szedett, ezért a desszertet kénytelenek voltak magukkal vinni a fiúk.

Túl a nehezén, jöhet a jól megérdemelt ebéd

A szegedi élményekről készült ízelítőt ma 19:30-kor láthatják a TV2 Aktív című műsorában.

Mucinak és Klárinak hála a fiúk topformában adhattak koncertet még az este folyamán.

A Magyarország jövünk hivatalos oldala >>A Facebookon is követhetitek a fiúkat >>

Muci szakácsunk receptjeit itt olvashatjátok >>Klári szakácsunk receptjeit pedig itt olvashatjátok >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...