Az áremelkedés miatt már ez az aprócska élvezet is luxus lett

Az infláció és az áremelkedések miatt egyre kevesebb magyar teheti meg, hogy cukrászdába járjon sütizni.

A sütemények árai is jócskán emelkedtek, ezért egyre kevesebben engedhetik meg maguknak Magyarországon, hogy cukrászdába járjanak, akik pedig mégis megteszik, az olcsóbb süteményeket keresik – számolt be ról az ATV Híradója alapján az nlc.hu.

Az áremelkedés miatt már ez az aprócska élvezet is luxus lett

Szécsény cukrászdáiban is emelkedtek a süteményárak, de én úgy gondolom, hogy az ország más területeihez képest: Budapesthez vagy Balatonhoz képest még olcsók vagyunk. A vidéki ember az 1200 forintos szelettorta-árat nem igazán tudja megfizetni

– mondta a hírműsor riportjában Béres Mária, a szécsényi Happy cukrászda üzletvezetője, akiknél egy szelet süteményért jelenleg 500 forintot kell fizetni.

Az árakat leginkább a tejtermékek, a liszt, a cukor és az ízesítők drágulása befolyásolja.

Karádi Szabolcs, egy hévízi cukrászda üzletvezető-tulajdonosa elmondta, hogy ők tavasszal már emeltek árat, de az energiaárak miatt elképzelhető, hogy kora ősszel újra meg kell tenniük.

Márkus Pál, egy hajdúszoboszlói cukrászda üzletvezetője arról beszélt, hogy náluk az áremelés dacára sem csökkent, sőt, inkább emelkedett a forgalom, ez azonban valószínűleg azért lehet, mert tart a szezon, és az idegenforgalom biztosítja azt a forgalmat, ami a belföldi forgalom visszaeséséből következhetne be.

A kiemelt turisztikai központokon kívül lévő cukrászdák tulajdonosai azonban attól tartanak, hogy az újabb áremelés forgaolomcsökkenéshez vezethet.


Még több izgalmas tartalom:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...