Az áremelkedés miatt már ez az aprócska élvezet is luxus lett

Az infláció és az áremelkedések miatt egyre kevesebb magyar teheti meg, hogy cukrászdába járjon sütizni.

A sütemények árai is jócskán emelkedtek, ezért egyre kevesebben engedhetik meg maguknak Magyarországon, hogy cukrászdába járjanak, akik pedig mégis megteszik, az olcsóbb süteményeket keresik – számolt be ról az ATV Híradója alapján az nlc.hu.

Az áremelkedés miatt már ez az aprócska élvezet is luxus lett

Szécsény cukrászdáiban is emelkedtek a süteményárak, de én úgy gondolom, hogy az ország más területeihez képest: Budapesthez vagy Balatonhoz képest még olcsók vagyunk. A vidéki ember az 1200 forintos szelettorta-árat nem igazán tudja megfizetni

– mondta a hírműsor riportjában Béres Mária, a szécsényi Happy cukrászda üzletvezetője, akiknél egy szelet süteményért jelenleg 500 forintot kell fizetni.

Az árakat leginkább a tejtermékek, a liszt, a cukor és az ízesítők drágulása befolyásolja.

Karádi Szabolcs, egy hévízi cukrászda üzletvezető-tulajdonosa elmondta, hogy ők tavasszal már emeltek árat, de az energiaárak miatt elképzelhető, hogy kora ősszel újra meg kell tenniük.

Márkus Pál, egy hajdúszoboszlói cukrászda üzletvezetője arról beszélt, hogy náluk az áremelés dacára sem csökkent, sőt, inkább emelkedett a forgalom, ez azonban valószínűleg azért lehet, mert tart a szezon, és az idegenforgalom biztosítja azt a forgalmat, ami a belföldi forgalom visszaeséséből következhetne be.

A kiemelt turisztikai központokon kívül lévő cukrászdák tulajdonosai azonban attól tartanak, hogy az újabb áremelés forgaolomcsökkenéshez vezethet.


Még több izgalmas tartalom:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...