A magyar menzák hét százaléka elbukott az ellenőrzésen, 39% csak közepes értékelést kapott

Eddig 3253 főzőkonyhát ellenőriztek és minősítettek a NÉBIH szakemberei. Mutatjuk az eredményeket...

Csaknem 1,3 millió embert látnak el meleg étellel az ország különböző részeiben azok aa közétkeztetésben és az ételek házhoz szállításában érdekelt főző- és tálalókonyhák, amelyeket aNemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrzött és értékelt. A minőségellenőrzést még 2015 októberében indította a hivatal, és azokat váratlanul, a helyszínen végzik. Összesen mintegy 3253 egységet vizsgáltak eddig, a konyhák így szerepeltek:

  • 7% jeles,
  • 30% jó,
  • 39% közepes,
  • 17% elégséges,
  • 7% nem felelt meg,

minősítést kapott. Az ellenőrök 147 szempontot néznek az ellenőrzések során. Vizsgálják a termékek minőségét, az ételkészítés folyamatát, a konyha felszereltségét, tisztaságát, valamint a minőséget és élelmiszer-biztonságot garantáló dokumentumok meglétét, illetve a vonatkozó jogszabályok betartását.

A Magyar Idők szerint az eredményből az látszik, hogy megbízható a magyar menzakoszt, megnyugtató eredménnyel zárultak a vizsgálatok. Ti megnyugodtatok?

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...