5 tipp, ami segít bemutatni a külföldi vendégnek a magyar konyhát

Számoljunk le a sztereotípiákkal, csikóbőrös kulaccsal, paprikafüzérekkel és pálinkának árult kétes eredetű likőrökkel. A magyar gasztronómia ennél sokkal, de sokkal több és más, erről pedig jó, ha tudnak a hozzánk érkezők is.

Ugye ismerős az élethelyzet? A család kedves ismerőse, az Erasmus során megismert haver, a többéves külföldi munka alatt sokat segítő barát Magyarországra látogat és veled töltene egy vagy több napot. A programok sorának sem kell klisésnek lennie, ahogy az étkezéseknek sem. Hogyan tudjuk a legügyesebben megmutatni a külföldi látogatónak a magyar gasztronómiát? Szükségeltetik ehhez egy egész vacsoramenü, vagy apró trükkökkel, kreatív ötletekkel is célba érhetünk?

Nyilván érdemes felmérni a látogató igényeit, hogy mire nyitott, és mi az, ami nem igazán érdekli, de mi így mutatjuk meg nekik a magyar gasztronómiát. (Persze azon túl, hogy igyekszünk remek recepteket is bemutatni)


Még több érdekesség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...