Több száz cukrászda adja féláron fagyiját ezen a napon

Május 8-a a Magyar Fagylalt Napja, amit méltó módon kell ünnepelni, éppen ezért több száz cukrászda adja féláron fagyiját országszerte.

Az egyre melegedő időjárás is éppen elég indok lenne ahhoz, hogy megkezdjük a fagyiszezont, de ha van türelmed május 8-ig várni, akkor mindenképpen megéri, mert országszerte több 100 cukrászda féláron adja gombócait!

Fagyi
Több száz cukrászda adja féláron fagyiját ezen a napon

És hogy miért éppen május 8-a a Magyar Fagylalt Napja? Ha magunk elég képzelünk egy fagylaltot, akkor máris látjuk a V alakot a tölcsérben, ami római számmal, az 5, vagyis a május, mint ötödik hónap. A tölcsérbe pakolt két gombóc pedig a 8-ast jelképezi.

A magyar fagylalt ünneplését, pedig mi mással tehetnénk meg, mint, hogy május 8-án elmegyünk fagyizni egy cukrászdába, ahol ráadásul féláron adják a gombócokat.

A szervező Élmény és Szakértelem Magyarország Alapítvány célja, hogy felhívják a minőségi, magyar fagylaltra a figyelmet, illetve közösségi élménnyé tegyék a fagyizást. Az alábbi listában megtalálod, mely fagyizók csatlakoztak az eseményhez, de többek között a Kő fagyi? a Bartókon, a Pavilon Fagyizó Budapest 16. kerületében, a győri Mini Bécsi Fagyizó és Cukrászda és a pannonhalmi Pletycafé.

Az előzetes becslések szerint 10 000 gombóc fog elfogyni aznap, és a részt vevő cukrászdák vállalása, hogy legalább 4 féle fagyit kínálnak egész nap féláron. Május 2-ig pedig még bővül a lista, hiszen eddig van lehetősége a cukrászdáknak és fagyizóknak az eseményhez való csatlakozásra.

Forrásunk volt.


Még több aktuális hír itt:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...