A vadas Londonba utazott: különleges magyar étterem nyílt a brit fővárosban

Érdekes módon működik a nemzetközi gasztronómia: ami nálunk teljesen megszokott, hétköznapi étel, az néhány országhatárral odébb kuriózumnak számít. Ez történt Londonban is, ahol új magyar étterem nyílt, Turul Project néven.

Hangulatos új étterem várja a londoni lakosokat, akik közelebbről megismerkednének a magyar gasztronómia remekeivel. A Turul Project menüje a (számunkra) jól ismert klasszikus fogásokat kínálja, modern köntösben. A finom fogások mellett magyar borok széles választéka is várja az ínyenceket. A Turul Project sikere egyben a magyar ételek sikere is, büszkék lehetünk rá, hogy külföldre is eljutottak legfinomabb ízeink.

A lecsó Londonba utazott: különleges magyar étterem nyílt a brit fővárosban / Fotó: House&Garden

Ruska István tulajdonos és Koppány Levente főszakács fémjelzik az új magyar éttermet, ami Kelet-Londonban nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Ez az első állandó vendéglátóhelyük, korábban csak alkalomszerű rendezvényeket szerveztek.

Az étterem egy elegáns, art deco stílusú épületben kapott helyet, ami korábban egy vasútállomás része volt. Ez még különlegesebbé teszi a vacsoraélményt, amit a Turul Project kínál.

Magyar borokat szolgálnak fel a bárban, és egy delikátesz üzlet is tartozik az étteremhez, tele hazai finomságokkal.

Az étlapon olyan klasszikus fogások szerepelnek, mint a vadas, lecsó és harcsapaprikás túrós csuszával. Azonban mindegyik modern formában kerül a tányérra, igazi kulináris élmény lesz így az egyszerű ételekből.

A Turul Project modern köntösbe öltöztetett vadasa / Fotó: Turul Project

Széles választékban kaphatóak a borok is: Egri Bikavért, száraz és édes Tokajit illetve Juhfarkot is lehet kóstolni.

A Turul Project igazi különlegesség lehet azoknak, aki ellátogatnak oda, hogy megismerjék kis hazánk szerény, de ízletes konyhájának legfinomabb fogásait.


Magyar ételek, éttermek és sikerek:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...