1000 adagnyi ebédet főzött Dobó Ági az Élelmiszerbank és a MARS önkénteseivel

Ezer rászoruló számára készített laktató ebédet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a márkanevet változtatott Ben’s Original egy nagyszabású jótékonysági esemény keretében. Már korábban elindult egy együttműködés a MARS Magyarország és a TESCO Magyarország között, a mostani esemény pedig ennek részeként szerveződött meg. A főzést követően folytatódik majd a két cég partnersége valamint a többezer nélkülöző család és szervezet támogatása céljából történő adománygyűjtés is.

A névváltoztatást követően a Ben’s OriginalTM célul tűzte ki, hogy programjaival egy elfogadóbb jövő felépítéséhez járuljon hozzá. A „Mindenkinek jut hely az asztalnál” elnevezésű kötelezettségvállalásuk első programjaként egy jótékonysági ebéd keretében indították el idei adománygyűjtő programjukat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatására. Az összefogás keretében 100 adag helyben elfogyasztott és 900 adag szociális intézményekbe szállított ebéd készült. Az eseményen dr. Kis-Dobó Ági, a márka hazai nagykövete, a MARS önkéntes csapata és az Élelmiszerbank valamint partnerszervezetei közösen készítették el az ételeket. A TESCO Magyarországgal közös, 2019 óta tartó adománygyűjtő program keretében az üzletlánc boltjaiban vásárolt, a programban résztvevő MARS termékek, köztük a Ben’s OriginalTM árának 1+1%-át az Élelmiszerbank számára ajánlják fel, hogy az így befolyt összegből többezer rászoruló és többszáz szervezet élelmiszercsomaghoz juthasson.

1000 adagnyi ebédet főzött Dobó Ági az Élelmiszerbank és a MARS önkénteseivel

Segítség a rászorulóknak

A MARS Magyarország 2015 óta több mint hatvanezer kiló élelmiszerrel segítette a rászorulókat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hálózatán keresztül.

Emellett a TESCO-val összefogva az elmúlt három év alatt 12,6 millió forint pénzadománnyal járult hozzá az Élelmiszerbank étel- és életmentő munkájához, amiből az Egyesület több mint százharmincötezer élelmiszercsomagot osztott szét. A súlyosan korlátozott életkörülményekkel rendelkezők és a súlyos anyagi nélkülözésben élők száma és aránya Magyarországon a KSH adatai szerint 2013 óta folyamatosan csökken, azonban a 0-17 éves korosztály több mint 13 százalékát még mindig érinti ez a probléma. Ez több tízezer éhező gyermeket jelent.

Mindemellett Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik. Ha ezt a mennyiséget kamionokra raknánk, a sor Budapesttől Párizsig érne. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy felkutassa és összegyűjtse az élelmiszerfeleslegeket, és rászorulókhoz juttassa el őket.  Az Egyesület több száz karitatív szervezettel együttműködve összesen több mint kétszázötvenezer rászorulót lát el Magyarországon évente.

Sajnos a nem megfelelő táplálkozás, sőt az éhezés hazánkban ismert. A világ első számú rizsmárkájának gyártójaként ezért rendkívül fontosnak tartjuk, hogy olyan lehetőségeket teremtsünk, amelyek mindenkinek helyet biztosítanak az asztalnál. Hisszük, hogy kiváló partnerek segítségével és nagyszabású társadalmi összefogással ez lehetséges. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel való különleges partnerségünkön keresztül szeretnénk felhívni a figyelmet az élelmiszerszegénység kérdésére és a rászorulók támogatásának jelentőségére

– mondta el Sófalvi Attila, a MARS Magyarország ügyvezető igazgatója.

Tápláló segítségnyújtás

Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke hozzátette: „Legfontosabb célunk, hogy az élelmiszeradományokkal csökkentsük az éhezést és az alultápláltságot. A rászorulók rostokban és tápanyagokban gazdag élelmiszerekhez juthatnak, amik egyébként csak ritkán kerülnek a tányérjukra. Az adományok a nélkülöző családok anyagi helyzetét is segítik, hiszen több pénzük marad gyógyszerekre, lakhatásra és a gyerekek iskolázására. A Ben’s OriginalTM küldetése révén több tízezer nélkülözőn tudunk idén is segíteni.”

A május 12-i jótékonysági főzésnek az Élelmiszerbank adott otthont

A május 12-i jótékonysági főzésnek az Élelmiszerbank adott otthont. Az ebédet az Élelmiszerbank JótéKonyhájának szakácsai, a MARS vállalat önkéntesei, a partnerszervezetek (Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete, Baptista Integrációs Központ, Menedékház Alapítvány, Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány) meghívottjai, valamint a Ben’s Original nagykövete, a 2017-es Konyhafőnök VIP győztese, két gyermekes édesanya, dr. Kis-Dobó Ági közösen készítették. Az 1000 adag étel az eseményre meghívottak mellett rászorulókhoz jutott el a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével.

Ági a helyszínen elmondta:

Nagyon boldog vagyok, hogy olyan kezdeményezéshez csatlakozhattam, ami igazán fontos. A mi családunk életében az étel központi helyet foglal el. Tisztában vagyok vele, mekkora kincs az, hogy mi nap mint nap családként ülhetünk le az étkezőasztalhoz, ahol meleg ételt tudunk elfogyasztani. Bár csak egy apró lépést tettünk ma azzal, hogy ebédet főztünk ennyi csodálatos embernek, én akkor is hiszek benne, hogy ezek a kis lépések viszik előre a társadalmat. Külön öröm, hogy itt nem áll meg a támogatás, hanem most két hétig mindannyian tehetünk azért, hogy mindenkinek legyen helye egy hasonló étkezőasztalnál!

A vállalatok bejelentették, hogy folytatják az évekre visszanyúló együttműködésüket

A vállalatok bejelentették, hogy folytatják az évekre visszanyúló együttműködésüket, és május 12-én a TESCO Magyarországgal közösen elindítják kéthetes adománygyűjtő programjukat, melyben ezúttal a MARS vállalat több terméke is részt vesz. Május 12. és 25. között a TESCO Magyarország üzleteiben vásárolt MARS termékek után a vállalatok a termék árának 2%-át a nélkülözők támogatására fordítják. A támogatás a MARS 1%-os felajánlásából és a TESCO 1%-os felajánlásából tevődik össze. Az adományok idén is az Élelmiszerbank segítő hálózatán keresztül jutnak el a rászorulókhoz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...