A Taste Atlas szerkesztői ismét listát készítettek Közép-Európa legjobb élelmiszereiről és italairól, amiket ezúttal is a felhasználók pontozhattak. A 100 legjobb élelmiszer és ital között nem kevesebb, mint 10 magyar is helyet kapott, ráadásul a magyar élelmiszerek különösen jó helyen végeztek.
A legkedveltebb magyar klasszikusok is felkerültek a toplistára. Mi imádjuk egytől egyig mindet!
Íme a díjazott magyar élelmiszerek:
- 66. helyen végzett az Erős Pista
- 65. lett a tarhonya
- 52. helyen végzett a makói vöröshagyma
- 51. helyen a magyar szürkemarha hús
- 45. helyen a Tokaji Szamorodni
- 39. helyen a Tokaji Aszú
- 23. helyen végzett a szegedi szalámi
- 20. helyen végzett a csabai kolbász
- 10. helyen végzett a szegedi fűszerpaprika-őrlemény
- 2. lettett a kalocsai fűszerpaprika-őrlemény
Talán nem túl meglepő, hogy a világhírű kalocsai fűszerpaprika és a Tokaji Aszú is felkerült a listára. De természetesen az Erős Pista, a szürkemarha hús és a csabai kolbász sem hiányozhatott róla.
A Taste Atlas szerinti TOP 10-es lista pedig a következő:
- belga csokoládé
- kalocsai fűszerpaprika-őrlemény
- kashubi eper
- trappista sör
- Fuži
- Grodziskie
- Slavonski kulen
- Baranjski kulen
- Stájer tökmagolaj
- szegedi fűszerpaprika-őrlemény
Az fenti listán a második helyen szerepel a kalocsai fűszerpaprika-őrlemény, a 10. helyen pedig a szegedi fűszerpaprika-őrlemény.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több érdekes cikket olvashatsz: