10 magyar élelmiszer is bekerült Közép-Európa legjobbjai közé

A Taste Atlas nevű, nemzetközileg is elismert internetes gasztronómiai lap összegyűjtötte Közép-Európa legjobb élelmiszereit, mi magyarok pedig kimagaslóan jól teljesítettünk.

A Taste Atlas szerkesztői ismét listát készítettek Közép-Európa legjobb élelmiszereiről és italairól, amiket ezúttal is a felhasználók pontozhattak. A 100 legjobb élelmiszer és ital között nem kevesebb, mint 10 magyar is helyet kapott, ráadásul a magyar élelmiszerek különösen jó helyen végeztek.

10 magyar élelmiszer került be Közép-Európa legjobbjai közé

A legkedveltebb magyar klasszikusok is felkerültek a toplistára. Mi imádjuk egytől egyig mindet!

Íme a díjazott magyar élelmiszerek:

  • 66. helyen végzett az Erős Pista
  • 65. lett a tarhonya
  • 52. helyen végzett a makói vöröshagyma
  • 51. helyen a magyar szürkemarha hús
  • 45. helyen a Tokaji Szamorodni
  • 39. helyen a Tokaji Aszú
  • 23. helyen végzett a szegedi szalámi
  • 20. helyen végzett a csabai kolbász
  • 10. helyen végzett a szegedi fűszerpaprika-őrlemény
  • 2. lettett a kalocsai fűszerpaprika-őrlemény

Talán nem túl meglepő, hogy a világhírű kalocsai fűszerpaprika és a Tokaji Aszú is felkerült a listára. De természetesen az Erős Pista, a szürkemarha hús és a csabai kolbász sem hiányozhatott róla.

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Babgulyás gazdagon

Egy jó babgulyásra nem lehet nemet mondani, pláne ha a belerakott füstölt paprika ilyen csodálatos ízt és illatot kölcsönöz neki.

A Taste Atlas szerinti TOP 10-es lista pedig a következő:

  1. belga csokoládé
  2. kalocsai fűszerpaprika-őrlemény
  3. kashubi eper
  4. trappista sör
  5. Fuži
  6. Grodziskie
  7. Slavonski kulen
  8. Baranjski kulen
  9. Stájer tökmagolaj
  10. szegedi fűszerpaprika-őrlemény

Az fenti listán a második helyen szerepel a kalocsai fűszerpaprika-őrlemény, a 10. helyen pedig a szegedi fűszerpaprika-őrlemény.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes cikket olvashatsz:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...