Megvan, mikortól lesz kapható a magyar dinnye

Kedvezően alakult az időjárás a dinnyetermés szempontjából, így nemsokára a boltokba kerülhetnek a magyar dinnyék.

„Hétvégétől megjelenik a magyar dinnye az árusítóhelyeken, és a remények szerint július elejétől már dominálni is fog a hazai piacon" – olvasható a behir oldalán.

Megvan, mikortól lesz kapható a magyar dinnye

Kiváló az idei termés

Az ágazati szakértők szerint a víz és a napfény elegendő volt ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű és jó minőségű legyen az idei dinnyetermés.

Sőt, a technológiaváltás és a fajtaválaszték bővülése miatt idén az előző évi 2600 hektár helyett 2900 hektár a dinnye termőterülete, ahonnan 140-160 ezer tonna termést lehet majd betakarítani.

Ebből a mennyiségből nagyjából 15 ezer tonna lesz a sárgadinnye.

Magyarországon egyébként 10 kiló az egy főre jutó éves dinnyefogyasztás. Ugyanakkor az utóbbi időkben megváltoztak a dinnyefogyasztási szokások, mivel manapság a vásárlók inkább a kisebb, magszegény dinnyéket vásárolják szívesebben.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...