Szomorú, de már januárban eltűnik kedvenc magyar zöldségünk

Csak import áll majd rendelkezésünkre kedvenc zöldségünkből, sőt, a sertéshúskészletek is komoly veszélyben vannak az árstop miatt.

Minden magyar burgonya elfogyott, így januártól csak import krumplit vehetünk, ami jóval drágább lesz – nyilatkozta Raskó György agrárközgazdász.

Ha ez nem lenne elég, a sertéshús is bajban van: ára hozzávetőlegesen 80 százalékkal növekszik majd, legfőképpen az árstop hatásai miatt.

Cacio e pepe burgonyagratin

Krémes, borsos és sajtos - nagyjából ez a 3 fő jellemzője a Cacio e Pepé-nek. A sós parmezán és a frissen őrölt fekete bors kombinációja a pirult tetejű, ropogós burgonyával új ...

Rusztikus tócsni

Cicege, lepcsánka, beret, mackó... Rengeteg neve van ennek a pokolian egyszerű és nagyon finom, krumplis, népi ételnek.

Tény, hogy az említett két alapanyag ára jelenleg rögzített, az import magas nagykereskedelmi ára miatt azonban óriási veszteségekre lehet számítani, a készletekkel való spórolás miatt pedig szinte biztos, hogy hiánycikk lesz a sertéshús és a krumpli is.

Véget kéne vetni az árstopnak?

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség nemrég az élelmiszer-árstop azonnali kivezetésére kérte a kormányt, mondván, az inflációt sem mérsékelte, és bár a befagyasztott termékek továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek, épp ez okozza az állandó hiányt és az üres polcokat.

Forrásunk volt.


Még több friss hír itt vár:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!