Ez a magyar borászat lett Európa legjobbja

Hatalmas elismerés: Európa legjobb borászatának választották a Szepsy Pincészetet.

A pincészet mellett a borászlegenda Szepsy Istvánt Golden Vine Hall of Fame Award díjjal is kitüntették, ezzel pedig bekerült a Hírességek Csarnokába.

Szepsy István borlegenda / forrás

Az október 14. és 16. között megrendezett II. Golden Vines Awardson a Szepsy Pincészet lett Európa legjobbja, emellett díjazták a magyar borászlegendát, Szepsy Istvánt is – az eseményt egyébként szakmai berkekben a bor Oscarjának is nevezik.

Ifj. Szepsy István elmondta: most először került magyar márka nemzetközi csúcsmárkákkal közös rendezvényre, ahol rögtön két díjat is kapott.

Az öthónapos szavazási időszakban 106 ország 943 vezető borszakértőjének szavazatai alapján állt össze a győztesek névsora.

A Szepsy Pincészet díjai / forrás

A díjazottak listája:

  • Európa legjobb borászata: Szepsy Pincészet
  • Amerika legjobb borászata: Ridge birtok (Santa Cruz, Kalifornia)
  • Az Amerikán és Európán kívüli legjobb borkészítő: Penfolds (Ausztrália)
  • Fenntarthatósági Díj: Louis Roederer Champagne-ház (Franciaország)
  • Innovációs díj: Wine-Searcher (Új-Zéland)
  • Az év új felfedezettje: Sadie Family Wines (Swartland, Dél-Afrika)
  • A világ legjobb borászata: Domaine de la Romanée-Conti (Franciaország, Burgundia)
  • A Macallan Golden Vines Hírességek csarnokának legújabb tagja: Szepsy István
  • Az SGC Golden Vines Posztumusz Díj: Becky Wasserman, a „néhai burgundiai pionír”.
  • A Liquid Icons borkultúráért és vendéglátásért tett kiemelkedő munkát elismerő díja: Grant Ashton, a 67 Pall Mall alapítója és ügyvezető igazgatója.

Forrás.


Még több aktualitás:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...