Ez a magyar borászat lett Európa legjobbja

Hatalmas elismerés: Európa legjobb borászatának választották a Szepsy Pincészetet.

A pincészet mellett a borászlegenda Szepsy Istvánt Golden Vine Hall of Fame Award díjjal is kitüntették, ezzel pedig bekerült a Hírességek Csarnokába.

Szepsy István borlegenda / forrás

Az október 14. és 16. között megrendezett II. Golden Vines Awardson a Szepsy Pincészet lett Európa legjobbja, emellett díjazták a magyar borászlegendát, Szepsy Istvánt is – az eseményt egyébként szakmai berkekben a bor Oscarjának is nevezik.

Ifj. Szepsy István elmondta: most először került magyar márka nemzetközi csúcsmárkákkal közös rendezvényre, ahol rögtön két díjat is kapott.

Az öthónapos szavazási időszakban 106 ország 943 vezető borszakértőjének szavazatai alapján állt össze a győztesek névsora.

A Szepsy Pincészet díjai / forrás

A díjazottak listája:

  • Európa legjobb borászata: Szepsy Pincészet
  • Amerika legjobb borászata: Ridge birtok (Santa Cruz, Kalifornia)
  • Az Amerikán és Európán kívüli legjobb borkészítő: Penfolds (Ausztrália)
  • Fenntarthatósági Díj: Louis Roederer Champagne-ház (Franciaország)
  • Innovációs díj: Wine-Searcher (Új-Zéland)
  • Az év új felfedezettje: Sadie Family Wines (Swartland, Dél-Afrika)
  • A világ legjobb borászata: Domaine de la Romanée-Conti (Franciaország, Burgundia)
  • A Macallan Golden Vines Hírességek csarnokának legújabb tagja: Szepsy István
  • Az SGC Golden Vines Posztumusz Díj: Becky Wasserman, a „néhai burgundiai pionír”.
  • A Liquid Icons borkultúráért és vendéglátásért tett kiemelkedő munkát elismerő díja: Grant Ashton, a 67 Pall Mall alapítója és ügyvezető igazgatója.

Forrás.


Még több aktualitás:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...