Gyönyörű kötetet adott ki a Magyar Bocuse d’Or Akadémia

A Stand25 Bisztróban mutatkozott be a Magyar Bocuse d’Or Akadémia immáron harmadik saját kiadású könyve, a Best of Hungary, mely az egész magyar gasztronómiát ünnepli.

A kötetben az összes magyar Michelin-csillagos étterem séfje közreműködött, de természetesen a 2022-23-as sikeres magyar Bocuse d’Or szereplés részletei is helyet kaptak benne.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia immáron harmadik saját kiadású könyve / Fotó: Fekete Antonio

Az elmúlt év kiemelkedően fontos volt a magyar gasztronómia történetében, hiszen tavaly márciusban Dalnoki Bence vezetésével második lett a magyar csapat a Bocuse d’Or Europe Budapesten megrendezett fordulójában. Novemberben számos új Michelin-csillaggal gazdagodtak a magyar éttermek, immáron nemcsak Budapesten, hanem vidéken is, és két Michelin-csillagos étteremmé vált a budapesti Stand és a tatai Platán is.

2023 januárjában pedig megszületett minden idők eddigi legnagyobb hazai Bocuse d’Or sikere: a magyar csapat a bronz szobrot vezette át a verseny lyoni döntőjében.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke azt mondja, ezek az eredmények mindenképp azt mondatják velünk, hogy álljunk meg egy pillanatra, és ünnepeljünk, hiszen van rá okunk. A Best of Hungary kiadvány is ezeknek a sikereknek az ünneplésére jött létre, illetve azért, hogy a Bocuse d’Or versenyzések során megszerzett tudást és tapasztalatot közkinccsé tegye, elsősorban a szakma számára.

A kiadvány fontos küldetése, hogy motivációt adjon a fiataloknak / Fotó: Fekete Antonio

A könyvben minden magyar Michelin-csillagos étterem séfje bemutat 2-2 receptet, amelynek fő alapanyaga az elmúlt évek Bocuse d’Or versenyeinek valamelyik kötelező alapanyaga. De ez nem minden. A kiadványban szerepelnek Dalnoki Bence és a magyar csapat európai ezüst, valamint lyoni bronz szobrot érő receptjei is, amelyek fontos tudást adnak át a magyar szakácsoknak, illetve a jövő generációinak. A kiadvány további fontos küldetése, hogy motivációt adjon a fiataloknak, hogy akár Dalnoki Bence példáján keresztül is kedvet kapjanak a szakács pályához, hiszen az elért sikerek csak akkor lesznek maradandók, ha mindig lesz, aki tovább viszi őket.

A fotók Fekete Antonio, a szerkesztés Lami Juli munkája / Fotó: Fekete Antonio

A könyvet Püspöki Apor és az APLI Design csapata készítette, a fotók Fekete Antonio, a szerkesztés Lami Juli munkája.

A könyvbemutatón az új Bocuse d’Or szezon alakulásának részleteit is kihirdették. A magyar Bocuse d’Or Akadémia május 31-ig várja a jelentkezéseket. A pályázat részletei hamarosan felkerülnek a Magyar Bocuse d’Or Akadémia honlapjára, valamint Facebook oldalára.

A kötet megrendelhető! / Fotó: Fekete Antonio

A Best of Hungary a Magyar Bocuse d’Or Akadémia kiadásában jelent meg, a könyvet az info@bocuse.hu email címen lehet megrendelni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...