Gyönyörű kötetet adott ki a Magyar Bocuse d’Or Akadémia

A Stand25 Bisztróban mutatkozott be a Magyar Bocuse d’Or Akadémia immáron harmadik saját kiadású könyve, a Best of Hungary, mely az egész magyar gasztronómiát ünnepli.

A kötetben az összes magyar Michelin-csillagos étterem séfje közreműködött, de természetesen a 2022-23-as sikeres magyar Bocuse d’Or szereplés részletei is helyet kaptak benne.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia immáron harmadik saját kiadású könyve / Fotó: Fekete Antonio

Az elmúlt év kiemelkedően fontos volt a magyar gasztronómia történetében, hiszen tavaly márciusban Dalnoki Bence vezetésével második lett a magyar csapat a Bocuse d’Or Europe Budapesten megrendezett fordulójában. Novemberben számos új Michelin-csillaggal gazdagodtak a magyar éttermek, immáron nemcsak Budapesten, hanem vidéken is, és két Michelin-csillagos étteremmé vált a budapesti Stand és a tatai Platán is.

2023 januárjában pedig megszületett minden idők eddigi legnagyobb hazai Bocuse d’Or sikere: a magyar csapat a bronz szobrot vezette át a verseny lyoni döntőjében.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke azt mondja, ezek az eredmények mindenképp azt mondatják velünk, hogy álljunk meg egy pillanatra, és ünnepeljünk, hiszen van rá okunk. A Best of Hungary kiadvány is ezeknek a sikereknek az ünneplésére jött létre, illetve azért, hogy a Bocuse d’Or versenyzések során megszerzett tudást és tapasztalatot közkinccsé tegye, elsősorban a szakma számára.

A kiadvány fontos küldetése, hogy motivációt adjon a fiataloknak / Fotó: Fekete Antonio

A könyvben minden magyar Michelin-csillagos étterem séfje bemutat 2-2 receptet, amelynek fő alapanyaga az elmúlt évek Bocuse d’Or versenyeinek valamelyik kötelező alapanyaga. De ez nem minden. A kiadványban szerepelnek Dalnoki Bence és a magyar csapat európai ezüst, valamint lyoni bronz szobrot érő receptjei is, amelyek fontos tudást adnak át a magyar szakácsoknak, illetve a jövő generációinak. A kiadvány további fontos küldetése, hogy motivációt adjon a fiataloknak, hogy akár Dalnoki Bence példáján keresztül is kedvet kapjanak a szakács pályához, hiszen az elért sikerek csak akkor lesznek maradandók, ha mindig lesz, aki tovább viszi őket.

A fotók Fekete Antonio, a szerkesztés Lami Juli munkája / Fotó: Fekete Antonio

A könyvet Püspöki Apor és az APLI Design csapata készítette, a fotók Fekete Antonio, a szerkesztés Lami Juli munkája.

A könyvbemutatón az új Bocuse d’Or szezon alakulásának részleteit is kihirdették. A magyar Bocuse d’Or Akadémia május 31-ig várja a jelentkezéseket. A pályázat részletei hamarosan felkerülnek a Magyar Bocuse d’Or Akadémia honlapjára, valamint Facebook oldalára.

A kötet megrendelhető! / Fotó: Fekete Antonio

A Best of Hungary a Magyar Bocuse d’Or Akadémia kiadásában jelent meg, a könyvet az info@bocuse.hu email címen lehet megrendelni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...