4 magyar alapanyag, ami sajnos nem helyettesíti a nemzetközit

Biztosan sokszor próbálkoztunk már különböző nemzetközi alapanyagok „magyaros” helyettesítésével – vélhetően több-kevesebb sikerrel. Hiszen nem minden csere számít jó cserének.

A magyar alapanyagok egészen egyedülállóak a maguk nemében (csakúgy, mint más nemzetek konyháinak hozzávalói is azok), azonban nekik is megvannak a korlátaik: bizony, nem képesek mindenre. Ezt kifejezetten akkor vehettük észre, ha egy-egy nemzetközi ételben próbáltuk őket bevetni, mert a recept által igényelt hozzávaló épp nem állt rendelkezésre. Ha ilyen alkalmakkor nem remekelt a magyar alapanyag, annak bizony megvan az oka, nézzük, mi állhat a háttérben!

Nézd meg galériánkban a helyettesítésre nem alkalmas magyar alapanyagokat:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket az izgalmas/érdekes ötleteket is próbáld ki:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek