4 magyar alapanyag, ami abszolút helyettesítheti a nemzetközit

Biztosan sokszor próbálkoztunk már különböző nemzetközi alapanyagok „magyaros” helyettesítésével – vélhetően több-kevesebb sikerrel. Múltkor megnéztük a kudarcokat, most jöjjenek a működőképes megoldások!

Újabban belevágtunk nemzetközi ételek elkészítésébe, de a hűtőnk és kamránk továbbra is magyar alapanyagokkal van tele? Pánikra semmi ok, nem kell azonnal elrohannunk a legközelebbi ázsiai, indiai, közel-keleti vagy spanyol boltba, és felvásárolnunk a teljes készletüket – a már meglévő élelmiszereinkkel is tudunk majd dolgozni. Korábban egy cikkben már bemutatkoztak azok a magyar alapanyagok, amelyek sajnos nem állják meg a helyüket a nemzetközi porondon, most következzenek az ellenpéldák, nézzük, mire képes a kamránk!

Nézd meg galériánkban a helyettesítésre alkalmas magyar alapanyagokat:

Receptek, amelyekben működhet a csere:

Legkrémesebb sajttorta

Manapság olyan sokféle alapanyag kapható, hogy nehéz dönteni, melyiket használjuk az egyes receptekhez. Sokéves konyhai pályafutásom alatt van egy pár fogás, amit volt szerencsém ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket az izgalmas/érdekes ötleteket is próbáld ki:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...