4 magyar alapanyag, ami abszolút helyettesítheti a nemzetközit

Biztosan sokszor próbálkoztunk már különböző nemzetközi alapanyagok „magyaros” helyettesítésével – vélhetően több-kevesebb sikerrel. Múltkor megnéztük a kudarcokat, most jöjjenek a működőképes megoldások!

Újabban belevágtunk nemzetközi ételek elkészítésébe, de a hűtőnk és kamránk továbbra is magyar alapanyagokkal van tele? Pánikra semmi ok, nem kell azonnal elrohannunk a legközelebbi ázsiai, indiai, közel-keleti vagy spanyol boltba, és felvásárolnunk a teljes készletüket – a már meglévő élelmiszereinkkel is tudunk majd dolgozni. Korábban egy cikkben már bemutatkoztak azok a magyar alapanyagok, amelyek sajnos nem állják meg a helyüket a nemzetközi porondon, most következzenek az ellenpéldák, nézzük, mire képes a kamránk!

Nézd meg galériánkban a helyettesítésre alkalmas magyar alapanyagokat:

Receptek, amelyekben működhet a csere:

Legkrémesebb sajttorta

Manapság olyan sokféle alapanyag kapható, hogy nehéz dönteni, melyiket használjuk az egyes receptekhez. Sokéves konyhai pályafutásom alatt van egy pár fogás, amit volt szerencsém ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket az izgalmas/érdekes ötleteket is próbáld ki:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...