Magozz meggyet pofonegyszerűen!

Ha befőttet teszel el, ha meggyes sütit sütsz, akkor ezt a zseniális meggymagozási technikát érdemes elsajátítanod!

A cseresznyés és meggyes sütik legnagyobb hátránya, hogy azt a fránya gyümölcsöt ki kell magozni, és ha nincsen ehhez való, spéci szerkezetünk, hanem az ujjainkkal próbálunk ügyeskedni, akkor egyrészt szétroncsoljuk a gyümölcsöt, másrészt fröcsköl is rendesen. Hát kérem szépen, erre is létezik egy újabb "miért nem nekem jutott eszembe" típusú, pofonegyszerű megoldás. Semmi más nem kell hozzá, mint egy üres – lehetőleg boros – üveg és egy erősebb szívószál (vagy egy evőpálcika, amivel az úriember is csinálja). A videóban ugyan cseresznyével reprezentálják a módszert, de meggyhez is tökéletes, nézzétek csak:

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...