Látszólag idegen, mégis varázslatos ételekkel ösztönöz az elfogadásra ez a pesti bisztró

Megéri nyitottnak lenni – ezzel a mottóval hozta létre a Nyitottak vagyunk és a Madhouse Bistro különleges menüjét, mely a városi embernek elsőre furcsa, mégis frappáns ételeket mutat be, és amelyek kóstolásához valódi nyitottság kell.

„Nyitottnak lenni nemcsak helyes, hanem meg is éri” – A Nyitottak vagyunk nonprofit szervezet küldetése 2013-tól az, hogy millióknak megmutassa, a nyitottság mindenki számára érték, legyen szó szervezetekről, munkáltatókról és munkavállalókról egyaránt.

Alapvető értéknek tekintjük, hogy másokat teljesítményük, tetteik alapján ítélünk meg, tekintet nélkül nemre, életkorra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai, vallási vagy más meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra

– olvasható a szervezet honlapján.

Coq au Pride – ázsiai kakashere kovászos kenyérrel a Madhouse Bistro kínálatában (Fotó: Facebook.com/madhousebudapest)

A Nyitottak vagyunk a Pride-hónap kapcsán a népszerű Madhouse Bistro csapatával fogott össze, és egy olyan nyitottságot hirdető, elfogadásra ösztönző menüt hozott létre, melynek fogásain mindenkinek megakad a tekintete.

A limitált ideig elérhető fogások egytől-egyig olyan típusú ételek, melyekhez valódi nyitottságra van szükség. A toszkán pacal és a pikáns ázsiai kakashere mellett marhanyelv-pastrami és karifolhumusz is kapható. A Madhouse és a Nyitottak vagyunk ezeken az ételeken keresztül szeretné bebizonyítani, hogy ha merünk befogadóak lenni olyan ételekkel, melyek számunkra elsőre furcsán hangzanak, akkor minden másra is nyitottak tudunk lenni.

Rózsaszín flamingók – VERJUS SABLÉ BRETON, VATTACUKOR (Fotó: Facebook.com/madhousebudapest)

A Nyitottak vagyunk küldetése a sokszínűség, esélyegyenlőség és az elfogadás előmozdítása a munkahelyen és azon túl. A menü megvásárlásából származó bevétellel a Nyitottak vagyunk munkáját támogatjuk. Ez a menü a Nyitottak vagyunk szemléletformáló kampányának része, amivel szeretnénk felhívni a figyelmet a nyitottság és az elfogadás fontosságára. Hiszünk abban, hogy a nyitottság nemcsak alapvető érték, hanem életmód is: légy nyitott az LMBTQ barátaidra és munkatársaidra ugyanúgy, ahogyan a váratlan ízekre is.

A Nyitottak vagyunk párhuzamosan ezzel egy másik remek közösségformáló ötlettel is előállt és felkérte Hitka Viktóriát, hogy válasszon olyan üzeneteket, amelyek kreatívan közvetítik a nyitottság és az elfogadás szellemiségét.

„A kampányhoz csatlakozókat a Hitka Viktória által tervezett üzenetek mellett fotóztuk le, hogy másokat is arra ösztönözzünk, hogy kiálljanak a nyitottságért a közösségi médiában és a munkahelyükön is.”

Készíts magadról vagy munkatársaidról egy fotót és használd Instagramon a Nyitottak vagyunk (We are open) matricacsomag darabjait, valamint használd a #nyitottakvagyunk illetve a #nyitottnaklennialap hashtageket is.

A Madhouse Bistro #EATWITHPRIDE menüje július 24-ig elérhető az Anker közben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...