A Mac and Cheese, ami beleszeretett a szezon sztárjába, a sütőtökbe

A szokványos Mac&Cheese-t átalakítottuk egy kicsit, és felturbóztuk a szezon legnépszerűbb alapanyagával, a sütőtökkel.

A Mac & Cheese, azaz az amerikai sajtos tészta egy igazán egyszerű étel, amit kicsik és nagyon egyformán szeretnek. Persze ez nem is csoda, hiszen irtó gyorsan elkészíthető, semmilyen komolyabb konyhatechnikai tudást nem igényel, mégis igazán mennyei. Néhány alkalom után azonban unalmassá válhat, így érdemes lehet olykor-olykor kicsit megspékelni a receptet.

A Mac & Cheese, ami beleszeretett a szezon sztáralapanyagába, a sütőtökbe (A teljes receptet itt találod)

Rajongok a Mac and Cheese-ért, de minél többet főzök otthon magamra, annál inkább igénylem a különlegesebb ízkombinációkat, így, bármily' meglepő, idővel erre a gyorsan elkészíthető tésztaételre is ráuntam. Azonban, mivel semmiképpen nem akartam lemondani az egyik lélekételemről, kicsit átalakítottam a receptet.

Ha már ősz van, úgy gondoltam, egy kis sütőtökkel bolondítom meg, illetve egy kevés zsályával, ami tökéletesen harmonizál a tökkel.

Hozzávalók:

40 dkg sütőtök (párolva, lepürésítve), 1 dl főzőtejszín, 1 dl tej, 20 dkg vaj, 2 ek finomliszt, 15 dkg gruyére sajt, 6 db zsálya, 40 dkg tészta (szarvacska), 1 tk szerecsendió

A sütőtök még krémesebbé teszi ezt a fantasztikus tésztaételt (A teljes receptet itt találod!)

Elkészítés:

Egy magas falú serpenyőben a vajat alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Miután kellően felolvadt, hozzáadjuk az apróra vágott, friss zsályát és a reszelt szerecsendiót. Egy-két percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a lisztet is, majd megbarnítjuk egy kicsit. Ezután hozzákeverjük a sütőtökpürét, majd folyamatos kevergetés mellett a tejszínt és a tejet. Sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a reszelt sajtot.

A szószt kissé összeforraljuk, majd tálalásig félretesszük
.
A szarvacskát lobogó, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd azzal a lendülettel hozzá is adjuk a krémes szószhoz.

Alaposan összeforgatjuk, hogy a tésztát mindenhol bevonja a selymes szósz. Pirított szalonnakockákkal, reszelt sajttal és kevés olajon pirított zsályával megszórva tálaljuk.

A sütőtökös Mac and Cheese zsályával teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal, Gáspár Beával, Sztarenki Dórival, Fancsikai Eszterrel vagy éppen Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!

Fotók: Gerzsenyi Flóra


Még több házias és különleges recept itt:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...