A „lusta asszony" 8 ünnepi fogása, ha az eredeti receptre nincs időd

Ha nem vesz rá a lélek, hogy nekiállj a zserbónak, a mézeskalácsnak, a töltött káposztának, a halászlépasszírozásnak vagy a karácsonyi pulykasültnek, akkor jó helyen vagy: olyan helyettesítő recepteket mutatunk, amelyek legalább olyan finom végeredményt ígérnek, mint az eredeti változat, de jóval gyorsabbak.

  1. 1.

    Gyors “töltött káposzta” édes paradicsomszósszal

    Kelkáposztalevélbe csomagolt töltelék, paradicsommártás, és irány a sütő. Gyorsabb, könnyedebb, mint a klasszikus változat.

  2. 2.

    Gyors bögrés "zserbó"

    Ez a zserbóváltozat olyan fincsi, hogy arra is képes, hogy átvágja a zserbófanatikusokat!

  3. 3.

    Az eredeti finn lazacleves (lohikeitto)

    A halászlépasszírozás helyett idén válaszd a lazacos-kapros-burgonyás finn hallevest, sokkal gyorsabb, és valami isteni!

  4. 4.

    Baconbe göngyölt sajtos-spenótos csirkemell

    A karácsonyi pulyka vagy a különféle csontos húsok sütése sose arról volt híres, hogy gyors folyamat lenne. A csirkemell a legideálisabb megoldás, ha nincs sok időd, göngyöld azzal, amivel szeretnéd: juhtúró, sajt, spenót, gomba vagy aszalt szilva is mehet bele!

  5. 5.

    Mákhabos-diós szelet

    A kelesztett mákos-diós bejgli bonyodalma és esetleges repedése felett érzett aggodalom helyett idén egy édes-habos szeletre voksolj!

  6. 6.

    Egészben sült pisztráng

    A ponty- vagy harcsabundázás szöszmötölése és az olajban sütés helyett végy egy egész pisztrángot, fűszerezd, és zuttyantsd sütőbe - irtó gyorsan megvan!

  7. 7.

    Waterzooi - gyors csirkeleves

    Ha nálatok a húsleves is mindig az ünnepi menü része, viszont idén valami gyorsabbra szavaznátok, próbáljátok ki ezt a színes-illatos-ízletes csirkeleves-változatot!

  8. 8.

    Mézeskalács muffin Szisszi konyhájából

    Ha idén megvagy a mézeskalácsgyúrás, szaggatás, sütés és díszítés folyamata nélkül, a muffin lesz a nyerő!

Legújabb receptek

Nemzeti macaron (fehér csokis-epres)

Magyarországon kevésbé elterjedt, de nekem a svájci habcsókos módszer nagyon bevált a macaronok készítésekor! Nem annyira professzionális, mint az olasz módszer, viszont sokkal biztosabb ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!