A „lusta asszony" 8 ünnepi fogása, ha az eredeti receptre nincs időd

Ha nem vesz rá a lélek, hogy nekiállj a zserbónak, a mézeskalácsnak, a töltött káposztának, a halászlépasszírozásnak vagy a karácsonyi pulykasültnek, akkor jó helyen vagy: olyan helyettesítő recepteket mutatunk, amelyek legalább olyan finom végeredményt ígérnek, mint az eredeti változat, de jóval gyorsabbak.

  1. 1.

    Gyors “töltött káposzta” édes paradicsomszósszal

    Kelkáposztalevélbe csomagolt töltelék, paradicsommártás, és irány a sütő. Gyorsabb, könnyedebb, mint a klasszikus változat.

  2. 2.

    Gyors bögrés "zserbó"

    Ez a zserbóváltozat olyan fincsi, hogy arra is képes, hogy átvágja a zserbófanatikusokat!

  3. 3.

    Az eredeti finn lazacleves (lohikeitto)

    A halászlépasszírozás helyett idén válaszd a lazacos-kapros-burgonyás finn hallevest, sokkal gyorsabb, és valami isteni!

  4. 4.

    Baconbe göngyölt sajtos-spenótos csirkemell

    A karácsonyi pulyka vagy a különféle csontos húsok sütése sose arról volt híres, hogy gyors folyamat lenne. A csirkemell a legideálisabb megoldás, ha nincs sok időd, göngyöld azzal, amivel szeretnéd: juhtúró, sajt, spenót, gomba vagy aszalt szilva is mehet bele!

  5. 5.

    Mákhabos-diós szelet

    A kelesztett mákos-diós bejgli bonyodalma és esetleges repedése felett érzett aggodalom helyett idén egy édes-habos szeletre voksolj!

  6. 6.

    Egészben sült pisztráng

    A ponty- vagy harcsabundázás szöszmötölése és az olajban sütés helyett végy egy egész pisztrángot, fűszerezd, és zuttyantsd sütőbe - irtó gyorsan megvan!

  7. 7.

    Waterzooi - gyors csirkeleves

    Ha nálatok a húsleves is mindig az ünnepi menü része, viszont idén valami gyorsabbra szavaznátok, próbáljátok ki ezt a színes-illatos-ízletes csirkeleves-változatot!

  8. 8.

    Mézeskalács muffin Szisszi konyhájából

    Ha idén megvagy a mézeskalácsgyúrás, szaggatás, sütés és díszítés folyamata nélkül, a muffin lesz a nyerő!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...