Nagy átalakulás várható a Lidl zöldség- és gyümölcspolcain

Biodiverzitás fókuszú szabvány fejlesztésén dolgozik a Lidl. A jövőben a Lidl ezzel az újfajta követelményrendszerrel szeretne hozzájárulni a biológiai sokféleség védelméhez

Partnereivel közösen az első biodiverzitás fókuszú szabvány fejlesztésén dolgozik a Lidl a hagyományos zöldség- és gyümölcstermesztésre vonatkozóan - írja a Pénzcentrum. Az új követelményrendszer függvényében 2021 végéig minden termelő számára elérhetővé válik az alkalmazásban lévő GLOBALG.A.P. Integrated Farm Assurance szabvány (IFA) kiegészítő moduljaként.

A Lidl üzletlánc fenntarthatósági stratégiájának részeként ezzel a lépéssel szeretne hozzájárulni a biológiai sokféleség védelméhez.

A biológiai sokféleség és az egészséges ökoszisztémák adják a gazdag választék alapját, különösképp a zöldség- és gyümölcstermesztés terén. Ha megvédjük őket, nemcsak a magas minőségű termékkínálatot tudjuk biztosítani, de a magas terméshozamú betakarítást is

- nyilatkozta Nepp Zoltán, a Lidl Magyarország beszerzési ügyvezető igazgatója.

A Lidl nemzetközileg elismert szakemberekkel és mezőgazdasági szakértőkkel közösen dolgozik a fenntartható élelmiszerrendszerek fejlesztésén és a kiegészítő modul kidolgozásán. A Pénzcentrum cikke szerint a vállalat beszerzési gyakorlatán keresztül a földhasználat, a környezetszennyezés és a biodiverzitás veszélyeztetésének visszaszorítását, a felelős mezőgazdasági és halászati gyakorlatok alkalmazását ösztönzi beszállítói és gyártói partnerei körében.

A Lidl a fenntartható növénytermesztés fejlődésének érdekében arra törekszik, hogy olyan beszállítóktól és termelőktől szerezze be a zöldség-, gyümölcs- illetve virágtermékeket, amelyek maguk is rendelkeznek a GLOBALG.A.P által elismert szabványok szerinti tanúsítvánnyal. Jelenleg a természetes alapanyagok beszállítóinak 100%-a rendelkezik az említett tanúsítvánnyal.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...