Nagy átalakulás várható a Lidl zöldség- és gyümölcspolcain

Biodiverzitás fókuszú szabvány fejlesztésén dolgozik a Lidl. A jövőben a Lidl ezzel az újfajta követelményrendszerrel szeretne hozzájárulni a biológiai sokféleség védelméhez

Partnereivel közösen az első biodiverzitás fókuszú szabvány fejlesztésén dolgozik a Lidl a hagyományos zöldség- és gyümölcstermesztésre vonatkozóan - írja a Pénzcentrum. Az új követelményrendszer függvényében 2021 végéig minden termelő számára elérhetővé válik az alkalmazásban lévő GLOBALG.A.P. Integrated Farm Assurance szabvány (IFA) kiegészítő moduljaként.

A Lidl üzletlánc fenntarthatósági stratégiájának részeként ezzel a lépéssel szeretne hozzájárulni a biológiai sokféleség védelméhez.

A biológiai sokféleség és az egészséges ökoszisztémák adják a gazdag választék alapját, különösképp a zöldség- és gyümölcstermesztés terén. Ha megvédjük őket, nemcsak a magas minőségű termékkínálatot tudjuk biztosítani, de a magas terméshozamú betakarítást is

- nyilatkozta Nepp Zoltán, a Lidl Magyarország beszerzési ügyvezető igazgatója.

A Lidl nemzetközileg elismert szakemberekkel és mezőgazdasági szakértőkkel közösen dolgozik a fenntartható élelmiszerrendszerek fejlesztésén és a kiegészítő modul kidolgozásán. A Pénzcentrum cikke szerint a vállalat beszerzési gyakorlatán keresztül a földhasználat, a környezetszennyezés és a biodiverzitás veszélyeztetésének visszaszorítását, a felelős mezőgazdasági és halászati gyakorlatok alkalmazását ösztönzi beszállítói és gyártói partnerei körében.

A Lidl a fenntartható növénytermesztés fejlődésének érdekében arra törekszik, hogy olyan beszállítóktól és termelőktől szerezze be a zöldség-, gyümölcs- illetve virágtermékeket, amelyek maguk is rendelkeznek a GLOBALG.A.P által elismert szabványok szerinti tanúsítvánnyal. Jelenleg a természetes alapanyagok beszállítóinak 100%-a rendelkezik az említett tanúsítvánnyal.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...