4 gyors adventi recept, amit a mikróban is elkészíthetünk

A karácsonyhoz közeledve egyre sűrűsödnek a teendők, és hiába tervezzük meg gondosan az ünnepi sütés-főzést, könnyen megtörténhet, hogy néhány meglepetés vendég vagy extra látogatás miatt újra kell gondolnunk a terveinket. Az LG felkérésére népszerű tartalomgyártók most olyan recepteket állítottak össze, amiket akár az utolsó pillanatban, a mikróban is elkészíthetünk, és a vendégeknél is garantáltan sikert aratnak majd.

Szerencsére az ünnepi szezonban sem kell ódzkodnunk a gyors és hatékony megoldásoktól. Ízletes előételek, ötletes desszertek, és akár még a máglyarakás is pillanatok alatt elkészíthető egy olyan többfunkciós mikróban, mint amilyenek az LG NeoChef™ eszközei is. Íme hazánk ismert influenszereinek kedvenc karácsonyi mikrós receptjei!

Molnár Zengő – Sajtos-sonkás mini karácsonyfák

Molnár Zengő

Molnár Zengő kedvenc leveles tésztás finomsága a sonka és a sajt klasszikus ízeivel az egész családnak tökéletes előétel lehet – és ki gondolta volna, hogy mikróban is megsül a leveles tészta? A formázásban akár a gyerekek is részt vehetnek, ráadásul frissen tehetjük az asztalra, ha ebéd előtt 20 perccel berakjuk a mikróba a már elkészült formákat.

Sajtos-sonkás mini karácsonyfák

Hozzávalók:

  • 1cs leveles tészta
  • paradicsomszósz
  • szeletelt sonka
  • húspálca
  • szeletelt trappista sajt

Elkészítés:

  • A leveles tésztát vékonyan megkenjük ízlés szerint fűszerezett paradicsomszósszal.
  • A tészta felére mehet a sonka, majd rá a sajt.
  • Félbehajtjuk a leveles tésztát, majd vékony csíkokra vágjuk
  • A csíkokat hajtogatva karácsonyfát formázunk, majd beleszúrjuk a húspálcát.
  • 20 perc alatt megsütjük a mikróban.

Bereczky Tamás – Máglyarakásszuflé” mézeskalácsöntettel

Bereczky Tamás

Akár igazi ételkülönlegességeket is elkészíthetünk percek alatt a mikróban. Bereczky Tamás már nemcsak a sportban, de a cukrászatban is jeleskedik, a hagyományos fogásokat kreatívan gondolja újra. Ennek az eredménye ez az ünnepi máglyarakás is, amit kis szufléformákban érdemes elkészíteni, ráadásul, ha tartjuk magunkat a megadott hozzávalókhoz, még egy kicsit vissza is foghatjuk a karácsonyi kalóriabevitelt.

„Máglyarakásszuflé” mézeskalácsöntettel

Hozzávalók:

Mákos rész:

  • 150 g darált mák
  • 2 db tojás
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • fél csomag sütőpor
  • 4 evőkanál eritrit
  • 1 evőkanál cukormentes baracklekvár

Minden összetevőt alaposan keverjünk össze.

Almás rész:

  • 2 alma lereszelve
  • kevés fahéj
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1 db tojássárgája

Mindent alaposan keverjünk és nyomkodjunk össze.

Hab:

  • 1 tojásfehérje
  • 1 evőkanál cukormentes baracklekvár

A tojásfehérjét verjük fel, és óvatosan keverjük el benne a lekvárt.

Elkészítés:

  • Készítsünk elő szufléformákat vagy kisebb edényeket.
  • Először a mákos és almás keveréket tegyük a tálba, ezt 3 percig melegítsük a mikróban.
  • Ezután kanalazzuk rá a habot, amit grillfunkción 2 percig süssünk a mikróban. Ha nincs grillfunkciós mikrónk, pirítsuk meg a sütőben egy kicsit.

Ómolnár Nelli - “Karácsonyi csokis kísértés” bögrés süti

Ómolnár Nelli

Reggelinek, uzsonnának és desszertnek is tökéletes választás Ómolnár Nelli karácsonyi bögrés sütije, ami pillanatok alatt elkészül. A legtöbb bögrés sütivel ellentétben ennek a finomságnak garantáltan nem lesz szivacsos állaga!

"Karácsonyi csokis kísértés” bögrés süti

Hozzávalók:

  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. porcukor
  • 1 ek. kakaópor
  • 1/4 ek. sütőpor
  • 2 ek. darált dió
  • 4 ek. tej
  • 1 ek. olaj
  • nutella ízlés szerint

Elkészítés:

A sütemény tésztájához egy bögrébe összeöntjük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport, a darált diót, az olajat, a tejet és a nutellát, majd egy kanállal alaposan összekeverjük.

A bögrét a mikrohullámú sütőbe tesszük, majd beállítjuk a legmagasabb fokozatra, az időszabályozót pedig 1 percre.

Ha megállt a mikró, hagyjuk bent a sütit még 30 másodpercig, és csak azután vegyük ki.

Dragos Karin - Karácsonyi chocolate chip cookie

Dragos Karin

Még a klasszikus amerikai finomságot, a chocolate chip cookie-t is elkészíthetjük a mikróban. Dragos Karin színes, látványos sütijei garantáltan felkeltik majd a vendégek figyelmét.

Karácsonyi chocolate chip cookie

Hozzávalók 1 db cookie-hoz:

  • 20 gr vaj
  • 25 gr barna cukor
  • 10 gr tej
  • 55 gr liszt
  • 2 gr szódabikarbóna
  • csipet só
  • csokidarabkák (ízlés szerint)

Elkészítés:

  • A vajat olvasszuk fel a mikróban, és adjuk hozzá a cukrot, illetve a tejet. Ezt alaposan keverjük el.
  • Ez után tegyük a keverékbe a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, illetve a csokit.
  • Formázzuk gombóc alakúra a keveréket, majd ezt lapítsuk szét egy kisebb darab sütőpapíron.
  • Tegyük a mikróba 1 percre (a mikró teljesítményétől függően több idő is lehet).

Címlapról ajánljuk

További cikkek