4 gyors adventi recept, amit a mikróban is elkészíthetünk

A karácsonyhoz közeledve egyre sűrűsödnek a teendők, és hiába tervezzük meg gondosan az ünnepi sütés-főzést, könnyen megtörténhet, hogy néhány meglepetés vendég vagy extra látogatás miatt újra kell gondolnunk a terveinket. Az LG felkérésére népszerű tartalomgyártók most olyan recepteket állítottak össze, amiket akár az utolsó pillanatban, a mikróban is elkészíthetünk, és a vendégeknél is garantáltan sikert aratnak majd.

Szerencsére az ünnepi szezonban sem kell ódzkodnunk a gyors és hatékony megoldásoktól. Ízletes előételek, ötletes desszertek, és akár még a máglyarakás is pillanatok alatt elkészíthető egy olyan többfunkciós mikróban, mint amilyenek az LG NeoChef™ eszközei is. Íme hazánk ismert influenszereinek kedvenc karácsonyi mikrós receptjei!

Molnár Zengő – Sajtos-sonkás mini karácsonyfák

Molnár Zengő

Molnár Zengő kedvenc leveles tésztás finomsága a sonka és a sajt klasszikus ízeivel az egész családnak tökéletes előétel lehet – és ki gondolta volna, hogy mikróban is megsül a leveles tészta? A formázásban akár a gyerekek is részt vehetnek, ráadásul frissen tehetjük az asztalra, ha ebéd előtt 20 perccel berakjuk a mikróba a már elkészült formákat.

Sajtos-sonkás mini karácsonyfák

Hozzávalók:

  • 1cs leveles tészta
  • paradicsomszósz
  • szeletelt sonka
  • húspálca
  • szeletelt trappista sajt

Elkészítés:

  • A leveles tésztát vékonyan megkenjük ízlés szerint fűszerezett paradicsomszósszal.
  • A tészta felére mehet a sonka, majd rá a sajt.
  • Félbehajtjuk a leveles tésztát, majd vékony csíkokra vágjuk
  • A csíkokat hajtogatva karácsonyfát formázunk, majd beleszúrjuk a húspálcát.
  • 20 perc alatt megsütjük a mikróban.

Bereczky Tamás – Máglyarakásszuflé” mézeskalácsöntettel

Bereczky Tamás

Akár igazi ételkülönlegességeket is elkészíthetünk percek alatt a mikróban. Bereczky Tamás már nemcsak a sportban, de a cukrászatban is jeleskedik, a hagyományos fogásokat kreatívan gondolja újra. Ennek az eredménye ez az ünnepi máglyarakás is, amit kis szufléformákban érdemes elkészíteni, ráadásul, ha tartjuk magunkat a megadott hozzávalókhoz, még egy kicsit vissza is foghatjuk a karácsonyi kalóriabevitelt.

„Máglyarakásszuflé” mézeskalácsöntettel

Hozzávalók:

Mákos rész:

  • 150 g darált mák
  • 2 db tojás
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • fél csomag sütőpor
  • 4 evőkanál eritrit
  • 1 evőkanál cukormentes baracklekvár

Minden összetevőt alaposan keverjünk össze.

Almás rész:

  • 2 alma lereszelve
  • kevés fahéj
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1 db tojássárgája

Mindent alaposan keverjünk és nyomkodjunk össze.

Hab:

  • 1 tojásfehérje
  • 1 evőkanál cukormentes baracklekvár

A tojásfehérjét verjük fel, és óvatosan keverjük el benne a lekvárt.

Elkészítés:

  • Készítsünk elő szufléformákat vagy kisebb edényeket.
  • Először a mákos és almás keveréket tegyük a tálba, ezt 3 percig melegítsük a mikróban.
  • Ezután kanalazzuk rá a habot, amit grillfunkción 2 percig süssünk a mikróban. Ha nincs grillfunkciós mikrónk, pirítsuk meg a sütőben egy kicsit.

Ómolnár Nelli - “Karácsonyi csokis kísértés” bögrés süti

Ómolnár Nelli

Reggelinek, uzsonnának és desszertnek is tökéletes választás Ómolnár Nelli karácsonyi bögrés sütije, ami pillanatok alatt elkészül. A legtöbb bögrés sütivel ellentétben ennek a finomságnak garantáltan nem lesz szivacsos állaga!

"Karácsonyi csokis kísértés” bögrés süti

Hozzávalók:

  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. porcukor
  • 1 ek. kakaópor
  • 1/4 ek. sütőpor
  • 2 ek. darált dió
  • 4 ek. tej
  • 1 ek. olaj
  • nutella ízlés szerint

Elkészítés:

A sütemény tésztájához egy bögrébe összeöntjük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport, a darált diót, az olajat, a tejet és a nutellát, majd egy kanállal alaposan összekeverjük.

A bögrét a mikrohullámú sütőbe tesszük, majd beállítjuk a legmagasabb fokozatra, az időszabályozót pedig 1 percre.

Ha megállt a mikró, hagyjuk bent a sütit még 30 másodpercig, és csak azután vegyük ki.

Dragos Karin - Karácsonyi chocolate chip cookie

Dragos Karin

Még a klasszikus amerikai finomságot, a chocolate chip cookie-t is elkészíthetjük a mikróban. Dragos Karin színes, látványos sütijei garantáltan felkeltik majd a vendégek figyelmét.

Karácsonyi chocolate chip cookie

Hozzávalók 1 db cookie-hoz:

  • 20 gr vaj
  • 25 gr barna cukor
  • 10 gr tej
  • 55 gr liszt
  • 2 gr szódabikarbóna
  • csipet só
  • csokidarabkák (ízlés szerint)

Elkészítés:

  • A vajat olvasszuk fel a mikróban, és adjuk hozzá a cukrot, illetve a tejet. Ezt alaposan keverjük el.
  • Ez után tegyük a keverékbe a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, illetve a csokit.
  • Formázzuk gombóc alakúra a keveréket, majd ezt lapítsuk szét egy kisebb darab sütőpapíron.
  • Tegyük a mikróba 1 percre (a mikró teljesítményétől függően több idő is lehet).
Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...