Lewis Hamilton teljes életmódváltáson megy keresztül, csirkét és marhát már nem eszik

A Forma-1-es pilóta szeretné a Földet is jobbá tenni azzal, hogy változtat étkezési szokásain.

„Vörös húst már két éve nem eszek. Az év nagy részében pescetariánus vagyok, de most már a halból is visszafogom magam" - nyilatkozta az idei Forma-1-es szezonban jelenleg első helyen álló pilóta. A Mercedes istálló versenyzője egy dokumentumfilm hatására döntött az életmódváltás mellett. Hamilton a filmben látta, hogyan tömíti el a hús az artériáikat, s mi minden kerül bele egy húskészítménybe, amit aztán megeszünk.

„Nem akarok 10-20 év múlva cukorbeteg lenni, vagy elkapni bármit. Folytathatnám, hogy tovább eszek ilyet és vállalom a kockázatot, de amikor valaki elkap valamit, azt kívánja, hogy bárcsak változtatott volna. Én a megelőzésre esküszöm, meggyőződésem, hogy ez a helyes irány, és talán ösztönözni fogok pár embert, hogy tegyenek ugyanígy.” - mondta Hamilton, aki hozzátette, hogy a családi kórelőzménye is ösztönözte őt az életmódváltásra. Szív- és érrendszeri és rákos megbetegedések is előfordultak a rokonságában.

A versenyző most még néha eszik halat, de a célja az, hogy teljesen áttérjen a vegán életmódra. Mint mondta, a vegánok, akikkel eddig találkozott, mind életük legjobb döntésének nevezték, hogy lemondtak a húsról, és az állati eredetű élelmiszerekről.

Hamilton a húsmentes étrendjével a Földet is szeretné jobbá tenni. A légszennyezés ugyanis, ami a marhatenyésztésből származik nagyobb mértékű, mint amennyit a repülők és autók bocsátanak ki.

Ezeket olvastad már?

via BBC, Formula.hu

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...