Az egyszerű trükk, amivel soha többé nem fog kifutni a víz főzés közben

Ha veled is előfordult már, hogy őrizetlenül hagytad a főztödet, és kifutott a víz, akkor segítünk, hogy ez soha többé ne forduljon elő.

A forró fazék mellett álldogálni nem éppen a legjobb program, azonban, ha a rossz pillanatban hagyjuk őrizetlenül az ételünket, könnyen kifuthat. Pedig ez egy egyszerű trükkel megelőzhető!

Egy Sidney Raz nevű felhasználó a TikTokon mutatta meg, hogyan kerülhetjük el ezt az igen kellemetlen jelenséget, ami után rengeteget kell takarítani. A videót készítő fiú szerint úgy előzhetjük meg, hogy főzés közben kifusson a víz a lábasból, hogy ráteszünk a lábas tetejére keresztben egy fakanalat.

A videót több millióan látták, és már 2 millió lájk van rajta, de a kommentelőket megosztja a trükk. Más viszont azt írta ironikusan, hogy a sok efféle tipp után már abban sem biztos, hogy helyesen lélegzik-e.

Ettől függetlenül érdemes kipróbálni, arra azonban vigyázzunk, hogy ha hagyományos gáztűzhelyünk van, nehogy megégjen a fakanál.


Még több trükk a konyhában:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!