Az egyszerű trükk, amivel soha többé nem fog kifutni a víz főzés közben

Ha veled is előfordult már, hogy őrizetlenül hagytad a főztödet, és kifutott a víz, akkor segítünk, hogy ez soha többé ne forduljon elő.

A forró fazék mellett álldogálni nem éppen a legjobb program, azonban, ha a rossz pillanatban hagyjuk őrizetlenül az ételünket, könnyen kifuthat. Pedig ez egy egyszerű trükkel megelőzhető!

Egy Sidney Raz nevű felhasználó a TikTokon mutatta meg, hogyan kerülhetjük el ezt az igen kellemetlen jelenséget, ami után rengeteget kell takarítani. A videót készítő fiú szerint úgy előzhetjük meg, hogy főzés közben kifusson a víz a lábasból, hogy ráteszünk a lábas tetejére keresztben egy fakanalat.

@sidneyraz

it has helped many times ##inmy30s ##cookingtips

♬ original sound - sidneyraz

A videót több millióan látták, és már 2 millió lájk van rajta, de a kommentelőket megosztja a trükk. Más viszont azt írta ironikusan, hogy a sok efféle tipp után már abban sem biztos, hogy helyesen lélegzik-e.

Ettől függetlenül érdemes kipróbálni, arra azonban vigyázzunk, hogy ha hagyományos gáztűzhelyünk van, nehogy megégjen a fakanál.


Még több trükk a konyhában:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...