Levendulás bonbont a kádba - házilag!

Egy pörgős nap után tökéletesen ellazíthat minket a levendula illata és egy kád forró víz. Miért is ne kombinálnánk össze a kettőt?

Levendula

Tudtad?

A levendulát már évszázadok óta használják, mint enyhe nyugtatót. Segít csökkenteni a szorongást, a stresszt, és kiváló alvást biztosít. Sőt, még a fejfájást is képes elmulasztani!

Neki láttam hát fürdőbonbont készíteni házilag. Egyik fő célkitűzésem volt "ha már lúd, legyen kövér" alapon, hogy megpróbálok annyit legyártani, amennyit csak tudok: hogy örülnek majd a barátnőim, ha Mikulásra vagy karácsonyra egy ilyen helyes kis fürdőbonbonnal lepem meg őket!

Tavaly karácsonykor gyógynövényes testradírt készítettem nekik, igen nagy sikerrel. Receptért kattintsatok a képre!

Borsmentás testradír recept

A varázsbonbonokra visszatérve: manapság már igen sok helyen lehet kapni színes-szagos, csodaszép, és jó minőségűnek (tűnő) fürdőbonbonokat, de mindig fennáll a veszélye, hogy telerakják ilyen-olyan színezékekkel, kőolajszármazékokkal, a természeteshez közel sem álló adalékokkal. Ezért én az általam készítettre esküszöm, és bátran ajánlom érzékeny bőrű társaimnak is.

Levendulás fürdőbonbon

A hozzávalókat bármelyik drogériában vagy bioboltban könnyen beszerezhetjük, de érdemes mindenből jobb minőségűt választani, mégiscsak megfürdünk benne. Árban nincs nagy különbség, azonban fontos, hogy bőrünkre a megfelelő termékeket használjuk, hiszen pár perc elteltével már kimutathatóak a véráramban. Szóval csak természetesen!

A bonbon hozzávalói

Amire szükségünk lesz:

5-6 szál levendula, ami körülbelül 1-2 evőkanálnyit tesz ki, 1 evőkanál citromsav, 3 evőkanál szódabikarbóna, 10 csepp levendulaolaj, 1 teáskanál növényi alapú olaj. Ez lehet olíva, mandula, vagy ami épp a kezünk ügyébe kerül.

Mindenképp szárított levendulát használjunk, hiszen ha nedvességgel érintkezik, a szódabikarbóna azonnal akcióba lép vele. Így arra is különösen ügyeljünk, hogy elkészítésekor ne legyen vizes se a tál, amiben készítjük, sem pedig a kezünk!Egy üveg tálban keverjük össze a citromsavat a szódabikarbónával, adjunk hozzá néhány csepp levendulaolajat, egy teáskanál szárított levendulát, valamint növényi-, vagy mandulaolajat. Ha minden a tálban van, keverjük össze a hozzávalókat, míg kásás állagot nem kapunk.

Ha kész a massza, borítsuk ki egy sütőpapírra. Fogjunk egy formát, - lehet bonbon-, vagy mézeskalácsforma - kinek melyik a szimpatikusabb, majd kanalazzuk bele a kencét, és jól tömörítsük össze. Mézeskalácsformák itt! Hagyjuk legalább egy éjszakán át állni. Ha ezt nem szeretnénk kivárni, forma nélkül is készíthetjük, csak golyócskákat kell formáznunk.

Már csak valami csinos ünnepi csomagolásra van szükségünk, és kész is a remek ajándék!

(via James Wong)

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!