Levágta saját ollóját a rák, amikor élve tették szegényt a levesbe, nézd!

Ilyet még tényleg sose láttunk. A rák, aki a saját életét menti meg, mikor élve dobják a forró levesbe: levágja saját ollóját.

Azt tudjuk, hogy homárokat, tengeri kütyüket előszeretettel főznek meg élve különféle, leginkább távol-keleti konyhákon. Az ezt az eléggé embertelen szokást elfogadó éhes fogyasztó viszont nem feltétlen van felkészülve arra, hogy a folyami rák kisebb bosszút álljon, amiért elevenen próbálják megfőzni. Sőt, nem is bosszú ez: életösztön. Az alábbi felvétel elvileg egy kínai étteremben készült, és azt a pár másodpercet rögzíti, ahogy a levesbetétnek szánt rákocska egyik ollójával levágja a másik ollót, hogy szabadulhasson a forró léből. (Mivel a levágott végtag vélhetően lebénult.)

RECEPTAJÁNLÓ:

Pad thai Dacota konyhájából

A thai konyha egyik legnépszerűbb fogása, ami 5 perc alatt elkészül, ha előtte fél órán át aprítottunk mindent. Igényel némi gyakorlatot az elkészítése, de ha egyszer ráéreztünk az ...

Vietnámi tavaszi tekercs

Télen-nyáron tökéletes és egészséges alternatíva szendvics helyett. A felsorolt hozzávalók abszolút variálhatók! A tekercsek főételként 5 emberre elegendőek.

Viszont 2 jó hírünk is van:

1. A rákok képesek visszanöveszteni a végtagjaikat.

2. A videó készítője állítólag befogadta otthoni akváriumába a rákocskát, és nem tervezi megfőzni.

NÉZZÉTEK A VIDEÓT:

Mit szóltok? Van benne lélekjelenlét, mi?

...és ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via 444

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...