Leszámol egy tök felesleges dologgal a Penny

Évente 160 ezer kilogrammal kevesebb műanyag kerül majd a kukába!

A szupermarketekben kapható uborkákra általában szép, fényes műanyagot húznak. Hogy mi ezzel a baj? Csak annyi, hogy ez a csomagolás a zöldség felhasználásakor a kukában landol. A német REWE Csoport most úgy döntött, hogy eltávolítja a védőfóliákat az uborkákról, ezzel évi 160 ezer kilogrammal csökkentve a műanyaghulladék-termelést. A kiskereskedelmi cég közleményben tudatta, hogy a szektor összes szereplőjével szorosan együttműködve, új szállítási módszereket dolgoz ki.

Ez is érdekelhet!

Szlovákiában már biztos eltűnik a műanyag 2021-re

Az uborkán található műanyag egyébként fontos védőfunkciót tölt be, megóvja a zöldséget a kiszáradástól, megtartja a frissességét, mivel az 97%-ban vízből áll. A csomagolás azonban óriási károkat okoz a környezetekünkben.

Sok más üzletlánc mellett a Penny Market is a németországi REWE Csoport tagja. Az uborkák borításai egyelőre csak a német boltokban tűnnek el. Mint a kiskereskedelmi cégnél elmondták, szélsőséges időjárási viszonyok esetén előfordulhat, hogy egy vékony csomagolás visszakerül a zöldségre, aminek minőségét a szállítás során meg kell őrizni. Valószínűsítik azonban, hogy az esetek 95%-ban az uborka műanyag nélkül kerül a boltokba.

2025 végére a REWE, azon belül a Penny Market 20%-kal kevesebb műanyagot szándékozik használni a saját márkás termékek csomagolásánál. Emellett 2020-ra a papírcsomagolások anyaga csak ellenőrzött, fenntartható forrásból származhatnak.

Ezeket olvastad már?

via ESM

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...