A britek karácsonyi pudingja merőben különbözik attól a pudingtól, amit mi itthon megszoktunk. Ebbe az ételbe egyszerre kerül többféle aszalt gyümölcs és nem kis mennyiségű alkohol is. A királyi családnál régi hagyománya van a desszertnek, állításuk szerint nincs olyan ünnep, hogy ne szolgálnának fel egy nagy adag karácsonyi pudingot - derül ki a 24.hu cikkéből.
A királyi család Instagramján pár napja publikálták a receptet, íme a hozzávalók, amelyből két darab egykilós puding készíthető:
- 250 g currant mazsola (ez egy sötétebb fajta mazsola)
- 250 g ribizli
- 185 g sultana mazsola (malagaszőlő)
- 150 g kandírozott citrom- és narancshéj mix
- 250 g apróra vágott marhafaggyú
- 250 g zsemlemorzsa
- 90 g liszt
- 12 g pudingfűszer (őrölt fahéj, szerecsendió, szegfűbors)
- 2 egész tojás
- 180 g demerara cukor (nádcukor)
- 275 ml sör
- 40 ml barna rum
- 40 ml konyak
A recept szerint, aki nem szeretne alkoholt tenni a desszertbe, használhat narancslevet vagy hideg teát is.
Jöjjön az elkészítés módja!
- Minden száraz hozzávalót összeöntünk, és alaposan összekeverünk.
- A keverékhez hozzáadjuk a tojásokat és az alkoholos italokat. Ezeket is jól összedolgozzuk.
- Kikenünk két pudingos tálat egy kevés olajjal.
- Elfelezzük a masszát, majd alaposan lenyomkodva belekanalazzuk a tálakba.
- Mindkettőt lefedjük sütőpapírral.
- Egy nagy edénybe tesszük őket, és az edényt feltöltjük háromnegyedéig vízzel.
- Az edényt lefedjük alufóliával.
- Hat órán keresztül főzzük.
- Amikor kihűlt a puding, száraz, sötét helyre tesszük.
- Karácsony napján hasonló technikával 3-4 órán át lassú tűzön melegítjük.
- Kihűlve kifordítjuk egy tányérra, díszítjük ízlés szerint gyümölccsel – például cseresznyével, ribizlivel vagy meggyel – , és kevés konyakkal meglocsolva, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
7 mutatós karácsonyi lakásdíszítő trükk, amivel olcsón megúszhatod a dekorálást
December közeledtével egy kicsit mindenki rááll az ünnepi készülődésre, első körben saját otthonunkban próbálunk meghitt, karácsonyi hangulatot teremteni.
Masszi- Rigó CsillaSegíts egy finom crème brûlée-vel a rászorulókon! – Elindult a...
Jótékonysági programot hirdetett Budapest legjobb croissant-manufaktúrája – A Freyja-ban vásárolva most te is segíthetsz ételt biztosítani a hajléktalanoknak!
NosaltyÉrdemes kókuszolajat, kókusztejet fogyasztani?
Kókuszolajjal sütnek, főznek, a kókusztejet rengetegen isszák kávékban vagy smoothie-kban, a kókusz húsa pedig népszerű süteményalapanyag.
Jenei GrétaHámozni vagy nem hámozni: ezek a szabályok érvényesek a zöldségekre
Legtöbbször megszokás kérdése, hogy egy adott zöldséget meghámozunk-e, holott vannak erre vonatkozó irányelvek.
Kessel Krisztina