4 meglepő élelmiszer, amit lencséből is elkészíthetsz

A lencse csodálatos növényi alapanyagunk, laktató, ízletes, ráadásul csak úgy dúskál a fehérjében. Persze ehetnénk főzelékként, levesként vagy fasírtként is, de akkor lemaradnánk az alábbi izgalmas receptekről, amelyek egészen különleges formákban prezentálják a hüvelyest.

Fent már felsorolásra került a lencse jó pár pozitív tulajdonsága – ez azonban még csak a kezdet, ugyanis ennél jóval többet rejt tarsolyában a hüvelyes. Az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségről beszélünk: mind fekete, mind vörös, mind zöld színben alapját adhatja raguknak, fasírtoknak, leveseknek, de ezeken kívül készíthetünk olyan meglepő dolgokat is a lencséből, mint tofu, tortilla vagy muffin. Jöhetnek a receptek?

Nézd meg galériánkba a lencséből készíthető élelmiszerek listáját!

Itt találod a cikkben említett recepteket:

Taco vöröslencse-tortillában

Ha egyszerű, fehérjedús alapra vágyunk, a vöröslencsetortilla egy szuper választás! Kedvünk szerint megtölthetjük bármivel, itt most egy vegán töltelék került bele.

Vöröslencsetofu

A tofu egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen remek húspótló opció. Most kipróbáltuk, hogy vöröslencséből milyen lesz.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hajmeresztő konyhai ötletek várnak:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...