4 meglepő élelmiszer, amit lencséből is elkészíthetsz

A lencse csodálatos növényi alapanyagunk, laktató, ízletes, ráadásul csak úgy dúskál a fehérjében. Persze ehetnénk főzelékként, levesként vagy fasírtként is, de akkor lemaradnánk az alábbi izgalmas receptekről, amelyek egészen különleges formákban prezentálják a hüvelyest.

Fent már felsorolásra került a lencse jó pár pozitív tulajdonsága – ez azonban még csak a kezdet, ugyanis ennél jóval többet rejt tarsolyában a hüvelyes. Az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségről beszélünk: mind fekete, mind vörös, mind zöld színben alapját adhatja raguknak, fasírtoknak, leveseknek, de ezeken kívül készíthetünk olyan meglepő dolgokat is a lencséből, mint tofu, tortilla vagy muffin. Jöhetnek a receptek?

Nézd meg galériánkba a lencséből készíthető élelmiszerek listáját!

Itt találod a cikkben említett recepteket:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hajmeresztő konyhai ötletek várnak:

Címlapról ajánljuk

További cikkek