Így készül a lemon bar, a citromkockák legszebbike

Ha alig várod a jóidőt, és lélekben már a vízparton ücsörögsz, limonádét szürcsölgetve, akkor mindenképp készítsd el ezt a sütit, mert abszolút hozza a hangulatot.

Imádni fogjátok ezeket a fényes és csillogó citromkockákat ropogós-omlós tésztaalappal és puha, zamatos citromos töltelékkel. Azon túl, hogy ez a sütemény isteni finom és frissítő, ez az egyik legkönnyebben elkészíthető desszert is, amely garantáltan mosolyt csal az arcotokra. Savanykás citromízével egyszerűen ellenállhatatlan! Köszönjük, lemon bar, hogy létezel!

Hogy mi kell a citromos kockához?

360 g finomliszt (300g a tésztába, 60g a krémbe), 70 g porcukor, csipet só, 170 g vaj (olvasztott), 3 citromból nyert citromhéj, 250 ml citromlé, 550 g cukor, 8 db tojás (nagy méretű), 2 ek porcukor (leszóráshoz), 100 g málna (tálaláshoz), 1 csomag vaníliás cukor

Mutatjuk, hogy készül:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és béleljünk ki egy közepes tepsit sütőpapírral.

Keverjük össze a 300 g lisztet a porcukorral és a sóval, majd öntsük bele az olvasztott vajat is, és keverjük morzsás állagúra. Ezt megtehetjük gumispatulával vagy kézzel is.

A tésztát szórjuk a kibélelt tepsibe, és egyenletesen nyomkodjuk le. Süssük 175 fokon körülbelül 20 percig, amíg világos aranyszínű nem lesz.

Amíg a tészta sül, egy keverőtálban keverjük össze a maradék liszttel a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlét és héjat. Majd adjuk hozzá a tojásokat is, és alaposan keverjük össze, amíg teljesen össze nem áll, csomómentesre.

Öntsük a tölteléket a kissé kihűlt tésztalapra, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük körülbelül 30-40 percig, a sütés felénél pedig fordítsuk meg.

Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni, mielőtt két-három órára a hűtőbe tesszük teljesen kidermedni.

Nézd meg a videót itt:

Porcukorral hintsük meg, és tiszta, éles, nedves késsel vágjuk szeletekre. Tisztítsuk és nedvesítsük meg újra a kést minden vágás után. Friss bogyós gyümölcsökkel tálaljuk, például málnával vagy ribizlivel.

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

A lemon bar teljes receptjéért kattints ide, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több isteni recept itt:

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...